Zwarte truffel (heel) in water met zout

25 gr | 50 gr

Lees meer...
Artikelnummer: 230
Levertijd: 14 dagen

Cijeli Crni Tartuf u slanoj vodi
zwarte truffel (heel) in gezouten water

Dankzij de high-tech voedingsmiddelentechnologie zoude we haast vergeten dat zout niet 'slechts' een smaakversterker is, maar tevens een probaat conserveringsmiddel met een sterke antibacteriologische werking. Het is niet voor niets dat kazen in een pekelbad worden ondergedompeld en worsten worden gezouten. Verreweg de meeste bacteriën kunnen niet tegen zout en de paar die er wel tegen kunnen zoals de Lactococcus zijn niet schadelijk voor de mens.

Het zoute water waarin de truffels worden geconserveerd zorgt er tevens voor dat de celinhoud net weglekt (osmose) waardoor de smaak optimaal bewaard blijft.

U kunt de geconserveerde truffels op dezelfde manier toepassen als de verse, dus bijvoorbeeld dun schaven over een simpele pasta.

Witte truffel "het goud van Istrië", de meest gewaardeerde truffelvariëteit met een kenmerkende intense geur en een harmonieuze smaak de werking van een afrodisiacum. De truffel wordt gevonden in het binnenland van Istrië van september tot januari, dat is ook de beste tijd om ze vers te eten, geraspt over een gerecht; de rest van het jaar biedt Karlić bevroren witte truffels.

Een grootvader, een moeder, kleinkinderen en honden.

De truffelbusiness van de Karlić-familie uit Paladini bij Buzet werd vorige eeuw opgericht door de heer Ivan Rašpolić, in 1966 om precies te zijn. Toen was het bos van Motovun behoorlijk veel groter dan vandaag. Zowel witte als zwarte truffels die in dat gebied werden gevonden, ze werden beschouwd als de beste kwaliteit truffels in Istrië. Maar een van de rijkste truffelvelden van toen ligt nu aan de in de diepte van het Butoniga-meer!

De truffel
Truffel is ondergrondse tubereuze schimmel die wordt beschouwd als het hoogtepunt van de gastronomie. Zij groeit o.a. in het hart van Istrië, in de vochtige en grijze bodem van de bossen bij Buzet waar de Mirna-rivier doorheen stroomt. Deze verborgen schat kan worden gevonden door middel van speciaal getrainde honden.

Training van truffelzoekende honden
De training begint wanneer de pup ongeveer 3 maanden oud is. Het moet worden uitgevoerd door de persoon die er de meeste tijd mee doorbrengt, en die uiteindelijk de gids zal worden bij het zoeken naar truffels. De training is een serieuze zaak, maar het bestaat uit verschillende fasen en is opgevat als een vorm van spelen en plezier voor de pup.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »