Van Nahmen 0,75L
Lees meer...Artikelnummer: | Van Nahmen |
Het sap voor deze perziknektar is uitsluitend afkomstig van de soort Witte Perzik. Deze perziksoort wordt gekenmerkt door een bijzonder intensief aroma en een rijk mondgevoel.
Gemiddelde voedingswaarde per100ml
|
|
Energie |
240 kJ / 57 kcal |
Vet |
< 0,5 g |
- waarvan verzadigde vetzuren |
< 0,5 g |
Koolhydraten |
14 g |
- waarvan suiker |
12 g |
Proteïne |
< 0,5 g |
Zout |
< 0,01 g |
Ingrediënten: puree van witte perzik, water, suiker
Vruchtbestanddeel minstens 50%
Recept Bellini Cocktail:
Er is nauwelijks een andere stad denkbaar die zozeer een verfijnde cultuur weet te verenigen met verhoogde levensvreugde als Venetië. Geen wonder dat dit ook de geboorteplaats is van tal van geraffineerde cocktails zoals de Bellini. Deze cocktail is bedacht door Giuseppe Cipriani van Harry's Bar die ook de carpaccio heeft uitgevonden.
De cocktail stamt uit 1948 en kwam tegemoet aan de hoge eisem van gasten als Ernest Hemingway en Truman Capote. De combinatie van witte perzik en droge prosecco (van ons mag een Frizante fgelden als een beter keuze - zie het assortiment van Fair Wines) met een scheutje zwartebessensap waaraan de cocktail haar intrigerende kleur ontleent, kreeg vanzelfsprekend aan bijpassende naam; Bellini. Deze renaissanceschilder verwierf bekendheid als een echte meester in kleurgebruik.
Toch is de cocktail goed zelf te maken met:
- 5 cl droge Prosecco of Frizzante
- 4 cl Van Nahmen Witte perziknektar
- 1 scheutje Van Nahmen Schwarze Johannisbeere
Alle ingrediënten goed gekoeld mengen en uitschenken in een mooi wijnglas.