Volle melk - 1Ltr

slechts gepasteuriseerd

Lees meer...
Artikelnummer: Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper

De gewoonste melk van Nederland

Voor iedere Nederlander is dit een van de gewoonste producten in de wereld. Deze melk is echter gewoner dan andere melk en daarmee heel bijzonder.

De melk die u in de supermarkt koopt is een product dat heel wat handelingen heeft ondergaan voordat ze in het pak terecht komt. Evenals deze melk is ze gepasteuriseerd. Hierbij wordt de melk gedurende minimaal 15 seconden tot 72ºC verhit. Dat leidt ertoe dat alle schadelijke bacteriën worden gedood. Dit heeft een minimale invloed op de smaak en zorgt ervoor dat de melk langer houdtbaar is dan rauwe melk en dat alle schadelijke bacteriën worden gedood.

Zonder poespas of high-tech

Maar de fabrieksmelk is tevens gehomogeniseerd en dat is een proces waarbij de pure melk eerst wordt opgesplitst in verschillende componenten om vervolgens weer te worden samengevoegd. Hierbij worden die componenten, melkeiwit, vet water etc onder hoge druk door een nanofilter geperst. Dit voorkomt dat de melk in de verpakking dehomogeniseerd, waarbij het vet komt bovendrijven en de waterige component omlaag zakt.

Daar is wat voor te zeggen, maar je proeft het. Deze ambachtelijke melk heeft een vollere smaak en ze bevat honderd procent van de oorspronkelijke hoeveelheid room en ja, die komt als de fles wat langer laat staan bovendrijven. Desgewnest kunt u de room afscheppen en dan heeft u slagroom en minder volle melk.

Jan en Thera Kuiper zijn gangbare boeren die werken met Holstein Frisians. Dat blijkt goed samen te gaan met eerlijk en diervriendelijk boeren. Ze hebben daarbij gekozen voor een geheel eigen koers. Geen druppel melk gaat zonder meer het erf af. Ze verwerken alles zelf tot zuivelproducten, van Goudse kaas, via boter, room, melk en karnemelk tot aan vla. Gewoon zoals dat vroeger ging , zonder poespas of high-tech.


Pasteurisatieinstallatie
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »