Vochtige vadouvan

Indiaas-Frans gefermenteerd kruidenmengsel, 100 gram

Levertijd: 3-14 dagen

Vadouvan (of 'vaudouvan') is de Franse interpretatie van een Indiaas gefermenteerd specerijenmengsel afkomstig uit de regio Puducherry. Lokaal werd het vadavam, vadagam of vadakam genoemd, maar door de Frans koloniale invloed in Puducherry werd aan deze masala (specerijenmix) enkele 'Franse' elementen toegevoegd als sjalot, ui en knoflook en de mix was pas klaar voor verkoop na fermentatie. Lokaal wordt vadouvan in balletjes verkocht.

Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en (gedroogde) uien en/of sjalot en komijnzaad. Zoals veel specerijenmengsels varieert de samenstelling echter per regio.

De smaak van vadouvan is heel kenmerkend en aromatisch. Pittig, iets zoetig en rokerig wordt vaak gezegd. Vadouvan kan met van alles gecombineerd worden als vis, vlees, gevogelte en groente.

Onze vochtige vadouvan is een grof mengsel van hele kruiden en gegrilde aromaten op basis van komijn, fenegriek, linzen, mosterdzaad, kerrieblad, knoflook, kurkuma en druivenpitolie. Deze variant is niet te vergelijken met de reguliere, droge vadouvan in de vorm van poeder. Dat het vochtig is, heeft te maken met het productieproces op basis van fermentatie.

 

bron: Wikipedia

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »