Violetta van Kozlovič

2011 - Muscat Hamburg, licht zoet, bloemen, 0.5L - rosé, medium

Artikelnummer: Vintič
Stukprijs: €13,95 / Stuk

In het glas

Zien, ruiken, proeven 
Geen popperige pasteltintjes, maar een diep roze, bijna rode kleur; deze rosé steekt zijn karakter niet onder stoelen of banken! Subtiele, fruitige aroma's die doen denken aan frambozen, dragen een kransje van wilde rozen. De smaak is zacht, licht zoet en delicaat, maar met een gezonde dosis frisheid. De ideale aperitiefwijn!

Lekker bij 
Deze rosé is ‘geboren’ als aperitief. Probeer ‘m ook eens met wat vers fruit (watermeloen, aardbeien) of als begeleider van Oosterse zoutzure gerechten met bijvoorbeeld ananas en bamboescheutjes.

Kozlović

“Wijn is geen product. Wijn is een expressie van het terroir en van de mensen die dit bewerken. Wijn is een creatie." (Franko Kozlović) 

Het wijnhuis 
Sommige huwelijken zijn gedoemd te mislukken, andere zijn matches made in heaven. En de beste huwelijken? Dat zijn opvallend vaak huwelijken tussen minder voor de hand liggende partners. De nieuwe Kozlović Winery is een mooi voorbeeld. Dragers van de trouwringen zijn de moderne architectuur en het ongerepte landschap van de Valle vallei. De 1000 jaar oude Momjan citadel die over de smalle vallei uitkijkt, spreekt iedere dag opnieuw zijn zegen uit. ‘Huwelijksmakelaar’ en wijnproducent Franko Kozlović tekende overigens zelf voor het even unieke als harmonieuze ontwerp, waarbij twee derde van het gebouw schuilgaat onder een dak van planten.

De wijnen
Kozlović is een wijnproducent die met één been in de rijke familietraditie staat, maar met het andere been graag wijngrenzen oversteekt. Die mix van traditie en innovatie levert spannende wijnen op die de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen vielen. Voorbeelden zijn de zilveren medaille die Decanter in 2012 toekende aan de Kozlović Akacia 2009 en de bronzen medaille voor zijn Santa Lucia 2009. Van de verfrissende Valle tot de Single Vineyard variëteiten die ‘schreeuwen’ om een mooie kelder; Kozlović creëert smaaksensaties.

Wijnwetenswaardig 
In 2011 werd Kozlović Winery tot de het beste Kroatische wijnhuis uitgeroepen door The Wine Gang, een groep gerenommeerde Britse wijncritici die in totaal 100 wijnhuizen bezocht en beoordeelde.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »