Crème van Groene Asperges

Artikelnummer: Trentanove
Aantal: 3
Stukprijs: €4,25 / Stuk

Crème van Groene Asperges

Ingrediënten:

Deze crème delicaat gekruide crème is rijk aan smaak en bereid met verse groene asperges.

Groene asperges  60%, aardappel, Extra Vergine Olijfolie, ui, groentebouilion (water, zout, peper, kruidnagel, wortel, courgette, tomaat, peterselie, ui, prei), zeezout uit Cervia.

Gebruiksadvies:

Doordat er voor deze crème uitsluitend gebruik wordt gemaakt van verse groene asperges. Is de crème rijk aan aroma’s en smaak. De saus is ideaal als begeleider van gekookte eieren en sluit ook erg goed aan bij vis en wit vlees. De crème en is ideaal om de risotto mee op smaak te brengen en als vulling voor een delicate pasta.

Na openen is dit product beperkt houdbaar en moet in de koelkast bewaard worden.

Dit product wordt geproduceerd door Amerigo dal 1934.

Crostini con Crema di Asparagi Verde

Crostini met Groene Asperge crème
Groene asperges zijn erg populair in Italië. In het voorjaar zie je in Italië  een paar dagen na de regen, vaak mensen met mandjes en emmers de heuvels intrekken. Iedereen heeft wel ergens een geheime plaats waar asperges, kruiden en of paddenstoelen groeien. De asperges zijn dun en door de blootstelling aan het licht groen gekleurd. Deze asperges hoeven meestal niet geschild te worden. Voor gebruik worden ze gewassen en wordt het verhoute deel van de stengel verwijderd.
Groene asperges worden ook graag verwerkt in risotto en frittata. De wijze om ze te verwerken tot een crema is om ze te verduurzamen. Op deze manier valt er nog lang te genieten van de specifieke smaak van deze groente.
  • 8-10 sneetjes zuurdesembrood of ciabatta of zuurdesem ciabatta
  • Crema di Asparagi Verde (Amerigo 1934)
  • Olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Basilicum, munt of peterselieblaadjes
  • Zout
  • Peper
  • Parmigiano Reggiano
Rooster de sneetjes brood licht,
Verwarm de crèma die Asparagi een beetje. Als u de crème te dik vind kunt u het met een beetje warm water of groentebouillon verdunnen.
Snijd het teentje knoflook door de midden en wrijf met de snijkant licht over het geroosterde brood. Besprenkel het brood met wat extra vergine olijfolie
Schep de Crema di Asparagi Verde op het brood  en kruid het met peper en zout
Schaaf wat krullen van de parmigiano Reggiano en strooi deze over de crema heen.
Maak het geheel af met wat fijngesnipperde, basilicum , munt of peterselie.
Serveer het met een glas sprankelende witte wijn
Aanrader:  Bianco di Pitigliano van Montauto een kruidige witte wijn uit Pitigliano (Toscane) waarvan duidelijk is te merken dat de druiven dicht bij de zee groeien en waar tonen van vlierbloesem in zijn te ontdekken.
Bron: Ronald Verduijn, Trentanove, Arkel

 

Technische gegevens:

Dit product is verpakt in glas,

Gewicht: 180 gr

Houdbaarheid: 30 maanden vanaf productie

Karakteristieke grondstoffen gebruikt in dit product:

Asparagi Verde delle Province di Bologna e Ferrara

Patate Gialle Bolognesi

Cipolle Dorata di MedicinaOlio Extravergine di Oliva Valmarecchia

Sale Marino Artigianale di Cervia

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »