Trassie

Javaanse trassi

Artikelnummer: FOODbazar's Flavours
Aantal: 1
Levertijd: 1 dag

Trassi is een beetje de oerknal van FOODbazar. Zonder trassi geen nasi goreng zoals nasi goreng is bedoeld. Maar op de een of andere manier hebben de category managers van de supers iets tegen trassi en zo verdween het goedje langzaam, maar trefzeker van het toneel. Kennelijk verkopen ze liever van die zakjes met een soort dunvloeibare drek erin.

Niet lekker

Nou is trassi ook niet lekker, het ontleent zijn geur aan garnalen die na een rottingsproces zijn veranderd in een zwarte massa die stevig stinkt. We hebben na enig speurwerk twee soorten gevonden. waarvan een de toets der kritiek kan doorstaan. Aan de andere zit een luchtje, in overdrachtelijke zin wel te verstaan.

De trassi die de toets der kritiek kan doorstaan is die van Flower Brand. Het percentage garnaal is net geen 10%, maar misschien is dat maar goed ook. Verder bestaat het uit maismeel en zout en dat is lekker overzichtelijk. Uiteraard houden we onze ogen open voor andere soorten.

De andere trassi leek een stuk aantrekkelijker, want vers bereid en in een handig pitje. Maar geen garnaal heeft hiervoor het leven moeten laten en dat is jammer voor een product dat uit garnaal bestaat. Nou ja, alleen al de term 'vers bereid' voor een rottingsproduct had ons  moeten voorbereiden op een stukje ontgoocheling naar onszelf toe. De inhoud van dit potje van Faja Lobi bestaat simpelweg uit water, suiker, zout, kruiden, specerijen en conserveermiddel (helaas zonder naam, of E-nummer).

Ingredienten Trassie/Belachan Bakar (Flower Brand):

Maïsmeel, zout, garnalen 9,5%

Voedingswaarde per 100 gram

Energie: 743,8kJ/177,1 kcal
Vet: 4,7 gr
- waarvan verzadigde:2, gr
Koolhydraten: 3,1 gr
- waarvan suiker: 0,02 gr
Eiwitten: 30, gr
Zout: 27, gr

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »