Tahin - sesampasta - grootverpakkingen - 18 Kg

sesampasta, wit, 5kg en 18kg verpakkingen

Lees meer...
Artikelnummer: Al Arz
Levertijd: 1-3 dagen
Stukprijs: €8,86 / Kilogram

Tahin (ook wel tahini, tachina (uitspraak 'tagina') (Arabisch) of t'china(טְחִינָה) (Hebreeuws) genoemd) is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het vormt een basis voor bijvoorbeeld tahinsaus dat onder andere geserveerd wordt bij shoarma en falafel. Ook hummus (kikkererwtenpuree) en baba ghanoush (een soort salade van geroosterde aubergine) kunnen niet zonder tahin. Tahin wordt gebruikt als broodbeleg en is ook een belangrijk ingrediënt in de halva die onder andere in Turkije wordt gemaakt en in ander gebak uit die regio. Tahin wordt vooral gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten (m.n. Israël, Libanon en Syrië).

Tahinsaus wordt bereid door een aantal eetlepels sesampasta te vermengen met limoen- of citroensap, een teentje geperste knoflook en gehakte peterselie. Vaak wordt bij de bereiding ook nog zeezout toegevoegd. Daarna wordt het mengsel geroerd en water toegevoegd tot de gewenste dikte bereikt is. Eventueel wordt er nog zoet paprikapoeder over gestrooid.

Volgens Yotam Ottolenghi is er een wereld van verschil tussen de ene tahini en de andere. Helemaal onbevooroordeeld is hij wellicht niet, want hij verkoopt zelf ook de tahini van Al Arz, maar aan de andere kant zal hij zijn reputatie niet graag op het spel zetten. Wij volstaan dus met een citaat:

The difference between one brand of tahini and the next is huge. Some can be a bit claggy, whilst others, like the Al Arz brand, are utterly smooth and nutty. When tahini is this creamy, it can be used not only to make the best hummus but also as a sauce or dressing. Try drizzling some over your next scoop of vanilla ice cream or slice of grilled banana bread, for example, or mixing it with Greek yogurt and some chopped parsley to be spooned on top of a tray of roasted vegetables, meat or fish.

De biologische variant is alleen op speciale bestelling leverbaar, want deze wordt niet standaard door Al Arz geproduceerd daar er in Israel geen vraag naar is, want alle tahin van Al Arz is biologisch maar zonder officieel certificaat, iets waar in Europa meer waarde aan wordt gehecht dan in het land van herkomst. 

 

Henri 16-01-2020 19:53

De beste tahin die ik tot nu toe in Nederland geproefd heb. En niet te vergelijken met de tahin uit de supermarkt. En de service vaan FOODbazar is simpelweg fantastisch. Er is goed advies en is zeer goed bereikbaar.


5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »