Sucade

Stoofvlees van grasgevoerd rund (geportioneerd(lapjes))

€2,26 Incl. btw
+ -
Toevoegen aan winkelwagen
Artikelnummer: Ferry Lempers
Levertijd: 3-5 dagen levertijd
Stukprijs: €21,95 / Kilogram

Grasgevoerd is een beetje een vreemde benaming, want deze runderen grazen het grootste deel van het jaar zonder enige hulp van buitenaf hun kostje bij elkaar. Als de weilanden te nat en te drassig worden worden ze wel gevoerd, maar dan krijgen ze gras in de vorm van hooi en ingekuild (gefermenteerd) gras.

Kortom, gewoon zoals dat vroeger de gewoonte was. Onbedoeld, want zo deed men het toen nu eenmaal, leidde dat ook tot vlees met een mooiere smaak en een betere structuur. Een koe is geen dier dat is ingesteld op het eten van graan en soja. Haar ingewikkelde spijsverteringskanaal is optimaal ingericht op het verteren van gras. Runderen die overwegend (koolhydraatrijk) graan eten, ontwikkelen een ander soort vet dat bovendien niet in het spierweefsel zit, maar er omheen. Tenslotte is vlees van runderen die weinig bewegen stukken lichter van kleur. Dit geldt ook voor varkens.

Sucade of sucadelapjes zijn veelzijdiger dan de meeste mensen denken. Het is perfect stoofvlees, maar u kunt ze ook heel goed heel kort bereiden, als biefstuk zeg maar. De truc is dat u de lapjes halveert zodat u twee heel dunne lapjes overhoudt. Dan even kort dichtschroeien in hete boter of geklaarde boter (twee minuten aan elke kant) en klaar. Daarna de lapjes nog even laten rusten, wat water is de pan, de schraapsel losroeren met een pollepel, vlam uit en dan er nog wat boter doorheen en eventueel een heel klein beetje tomatenpuree mee roeren voor extra binding en aroma.


0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »