Sucade aan het stuk

niet geportioneerde sucade, kan in haar geheel worden bereid of als sucadelapjes

Lees meer...
€22,57 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Ferry Lempers
Aantal: 1
Levertijd: direct leverbaar

Sucade wordt onterecht gezien als een stuk vlees dat uren nodig heeft om eetbaar te worden. Nu is er niets tegen een sucade die lang heeft liggen sudderen en zachtjes uiteenvalt, maar de sucade heeft haar onverwachte kanten. Dun gesneden kan ze net zo worden behandeld als een betere biefstuk.

Wij vinden zelf dat de sucade die kort wordt gebakken of gegrild lekkerder dan biefstuk, simpelweg omdat het vlees mooier gemarmerd is en echt meer smaak heeft dan een goede biefstuk. Verder vinden we het een beetje zonde om een sucade in lapjes te laten snijden. Dat kunt u zelf netzo goed. Bovendien kunt u de sucade ook heel laten en in haar geheel braden. Wel dient u hem eerst goed op temperatuur te maten komen, dus haal hem tijdig uit uw koelkast,

Deze sucades zijn van oudere melkkoeien. Dat is heel nobel, want duurzamer dan van een typische vleeskoe. Bovendien is het heel culinair. Dieren die meters hebben gemaakt hebben simpelweg vlees dat meer smaak heeft. Het wijdverbreide idee dat je vooral vers vlees moet eten van jonge dieren is een hardnekkige misvatting. Vlees van jonge dieren heeft per definitie minder smaak.

Txogitxu

In Baskenland, een regio die de meeste driesterrenrestaurants telt ter wereld, is zelf een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in vlees van oude melkkoeien. Deze dieren zijn soms wel achttien jaar oud en het vlees dat Txogitxu aan de topchefs verkoopt is van ongekende kwaliteit. Maar de dieren worden wel zorgvuldig door dit bedrijf geselecteerd, want niet iedere oude koe is een lekkere koe.

Zover gaan wij niet, dat wil zeggen qua ouderdom, maar we zijn bijna net zo kritisch als het om kwaliteit gaat.

Wat trouwens ook een punt is om te kiezen voor melkkoeien boven vleeskoeien is dat de laatste een dieet volgen van voornamelijk graan. Daar worden ze snel zwaar van als gevolg van de koolhydraten. Maar koeien zijn erop ingesteld gras te eten - die magen hebben ze niet voor niets. Een grasgevoerde koe heeft dientengevolge ook mooier vlees met een veel betere vetverdeling. Ander dan bij vleeskoeien zit het vet mooi verdeeld tussen de spieren en niet aan de buitenkant. En verder is het vlees veel donkerder van kleur, wat weer een gevolg is van het buitenleven. 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »