Sloveense bloemenhoning/Cvetlični med

Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 1-3 dagen

Sloveense Honing

Een van de belangrijkste kenmerken van Sloveense honing is het zeer lage watergehalte en het karakteristieke stuifmeelspectrum dat de flora van het gebied waar honing wordt geproduceerd weerspiegelt. Vanaf 2013 genieten verschillende soorten Sloveense honing de bescherming van EU-oorsprongsbenaming 'Slovenski med': bloemen- of nectarhoning; boshoning; acacia-, linde-, kastanje- en sparrenhoning.

De productie van honing in Slovenië is uitsluitend gebaseerd op de bijenteelt van de Carniolische bij. Deze specifieke bijensoort is de op één na meest verspreide honingbij ter wereld die specifiek is aangepast aan het grotere gebied van Kočevje, ooit een historische regio van Carniola.

In feite is Slovenië de enige EU-lidstaat die zijn inheemse bij heeft beschermd, waarna het in 1999 gecontroleerde honingproductie heeft ingevoerd. De uitmuntendheid van Slovenski med blijkt uit de verschillende prijzen die zijn ontvangen in zowel nationale als internationale competities, bijvoorbeeld talrijke gouden medailleprijzen op de wereld honingwedstrijd Apimedica & Apiquality.

De meest recente prijzen zijn de BiolMiel 2011 internationale competitie voor biologische honing in Italië, waar Sloveense acacia en boshoning gouden medailles wonnen en kastanjehoning op de 4e plaats eindigde.

Čebelarstvo Miha Tekavčič

Imker Miha Tekavčič is gevestigd in de regio Dolenska in het Zuid-Oosten van Slovenië en gebied dat wordt gekenmerkt door ongerepte, uitgestrekte bossen grenzend aan het Kočevski Gozd (het bos van Kočevski). De meer dan uitmuntende honing van Miha valt onder de eerder genoemde beschermde oorsprongsbenaming.
 
PGI SloveensPGI Engels
BEEKEEPING MIHA TEKAVČIČ KOMPOLJE 83a
1312 VIDEM-DOBREPOLJE
 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »