Noorderlicht

Min: €0 Max: €10

VOORSTELLEN

Maria Inckmann-van Gaalen en Kees van Gaalen.
Sinds 2008 wonen en werken zij op de biologische kaasboerderij Noorderlicht in de prachtige Alblasserwaard. Ook al is de kaasboerderij nieuw, ze zetten wel een traditie voort van kaas maken op een ambachtelijke en natuurlijke manier.

Maria en Kees hebben een biologische boerderij uit overtuiging. Landbouw is verweven met de natuur. In harmonie met elkaar geeft dit gezond en eerlijk voedsel, voor nu en voor de toekomst.

Graag heten zij u welkom op hun boerderij.

WILDE WEIDE KAAS

Om een kaas van topkwaliteit te maken moet alles kloppen: het beste voer op basis van kruidige weilanden, goede en goed verzorgde koeien en het vakmanschap om van de rauwe melk een smakelijke kaas te maken.

Noorderlicht beschikt al jaren over deze zaken en is uitgerust met de modernste apparatuur om de inmiddels befaamde Wilde Weide kaas te maken. Biologische boerenkaas van topkwaliteit. Wilde Weide: streekproduct van het jaar 2005!

De koeien zijn voor het overgrote deel van het Blaarkop-ras, met de karak­teristieke witte kop en zwart omrande ogen. Het is een inmiddels zeld­zaam ras, dat van oudsher in de Oude Rijnstreek voorkomt, de streek waar Maria en Kees vandaan komen. Blaarkoppen passen heel goed in een biologische bedrijfs­voering. Ze zijn sterk, zachtaardig en kunnen met weinig toe. Ook geven ze melk van uitzonderlijke kwaliteit, die zich goed leent om er kaas van te maken.

 


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »