Karlić Tartufi- alleen het beste van de truffel

Min: €0 Max: €150

Truffel in Buzet - de stad van truffels

Het bos rondom Buzet is de thuisbasis van een begraven schat. De truffel, deze gastronomische reus, begint zijn grote feest in september. Besteed Truffle Days in het gezelschap van reuzen.

In 1999 werd Buzet de stad van truffels genoemd in de truffelzone die zich uitstrekt over drie bestuurlijke gebieden: de stad Buzet, de gemeente Oprtalj, de gemeente Motovun. In het midden van deze drie administratieve gebieden ligt het Motovun-bos, een habitat voor de Istrische witte truffel (knol magnatum), een dure knol waarvan de waarde wordt gemeten in grammen. Het heeft een kenmerkende geur, niet een zeer opvallende verschijning, maar de smaak is voortreffelijk. Afgezien van witte truffels, is het gebied ook rijk aan andere soorten zwarte truffel (Tuber Aestivum Vitt, Tuber ubicatum, Tuber melanu sporum).

Over truffel
 

Truffel is ondergrondse tubereuze schimmel die wordt beschouwd als het hoogtepunt van de gastronomie. Het groeit in het hart van Istrië, in een vochtige en grijze bodem van de bossen bij Buzet met de Mirna-rivier er doorheen. Deze verborgen schat kan worden gevonden door middel van speciaal getrainde honden.

Het gebied waar truffels te vinden zijn, ligt ten zuidwesten van Buzet en Lanišće helemaal tot aan de rivier de Raša in het gebied van Labin en in het zuidelijke gebied naar Pazin.

In de vallei van de rivier de Mirna vindt men de internationaal gewaardeerde witte truffels die in de vroege herfst rijpen, evenals zwarte truffels die zowel in de winter als in de zomer te vinden zijn.


Pagina 1 van 3
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »