Forellenkwekerij Zederik, gerookte regenboog- en zalmforel

Min: €0 Max: €15

De forel is een zoetwatervis en komt in het wild voor in beken en meren in Noorwegen, Oostenrijk, de Ardennen, Italië etc. Deze wilde forellen worden ook wel beekforellen of meerforellen genoemd. Er zijn talloze ondersoorten die vaak maar een zeer beperkt verspreidingsgebied hebben zoals de marmerforel en de Bohinjski postrv.

onzevis

Wij zijn erg trots op de kwaliteit van onze forellen.

Herkomst: Omdat in het Groene Hart geen kwekerijen zijn kopen wij onze forellen in Limburg.

Het proces: De vissen komen op een gewicht van 200 gram bij forellenkwekerij de Zederik in Meerkerk. Daar worden ze opgekweekt in bassins en later uitgezet in de visvijver te Meerkerk. De forellen krijgen regulier voer: vismeel bestaande uit vis-en palmolie en bijvangsten die op zee zijn gevangen. Het voer bevat geen antibiotica. De zalmforellen blijven langer in de kweekbak en zijn daardoor forser van formaat. De kleur van de zalm is te danken aan het voedsel wat astaxanthine bevat. Deze stof is afkomstig van algen, garnalen kreeften en krab.

De vissen zwemmen gemiddeld 3 tot 6 maanden in de vijvers waarna ze op een gemiddeld gewicht tussen de 350 en 450 gram gevangen en geslacht worden.

 

 

Het roken:

De forellen worden 8 uur van te voren gepekeld met mosselkruiden en zeezout (zonder jodium). Daarna worden ze ongeveer 2 uur gerookt op blankhout en beukenhout. Het roken van de vis gebeurd in een met hout gestookte rookton.

 

De regenboogforel wordt in haar geheel warm gerookt. De zalmforel wordt eerst gefileerd en vervolgens koud gerookt. Dit laatste proces vergt veel meer tijd dan het warm roken.

Gewichten, levertijden en de natuur

Om maar met het laatste te beginnen, een vis is een natuurproduct en dus is elke vis anders. Sommige vissen groeien - net als mensen - sneller dan andere, sommige hebben de neiging meer vet aan te zetten, andere worden langer, korter etc. Als u een vis bestelt krijgt u soms minder dan het aangegeven gewicht en soms meer.

Omdat wij een klein bedrijf zijn en ons product de aandacht willen geven die nodig is voor een kwaliteitsproduct, hebben we niet altijd alles op voorraad. Dit speelt met name bij de zalmforel die we, vanwege de tijd die het roken kost, gemiddeld één keer per maand roken.


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »