Semola di Grano Duro

De Cecco, 1 kg

Lees meer...
Artikelnummer: Excentials
Bloem, van tweemaal gemalen harde tarwe. Bij uitstek geschikt voor het maken van pasta, gnocchi en pizzabodems.


Voedingswaardetabel per 100 gr
energie 1473kJ/347kcal
vet
waarvan verzadigd 
1,5gr
0,3gr 
koolhydraten
waarvan suikers 
70gr
3gr 
voedingsvezels 2,9gr
proteïne 12gr
zout 0,01gr


Eierpasta

voor 750 gram pasta
  • 500 gram Semola
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
 Maak een bergje van de bloem op een stevige en grote snijplank of op een ander geschikt oppervlak. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in, voeg wat zout toe en de olie. Kneed alles met één hand. Werk de bloem van de rand naar het midden totdat er een deeg ontstaat. Gebruik uw andere hand om te voorkomen dat de vloeibare inhoud weg kan lopen. Kneed net zo lang tot u een elastisch, compact deeg heeft. Dek het af met een doek en laat het deeg een uur rusten. Verdeel het dan in porties en haal dee door een pastamachine. Heeft u die niet, rol de porties dan uit met een deegroller op een bloembestoven wertkblad. U moet ook de bovenzijde van het deeg en de deegroller bloemen. Van de dun uitgerolde pasta kunt u taglaitelle, lasagnavelle en pappardelle snijden.

Romeinse gnocchi

We geven maar meteen toe dat we dit nog niet hebben geprobeerd, maar het lijkt ons een leuke afwisseling op de gebruikelijke begeleiders van groenten en vlees.

Voor vier personen
  • 2 eieren
  • 160 gram semolina bloem 
  • zout 
  • 500 ml melk 
  • 40 gram goed smeltende kaas, zoals Gruyère of boeren Goudse, geraspt of in blokjes
  • 50 gram boter in blokjes 
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
Doe de eieren met de bloem en wat zout in een kom en meng het goed door met een vork. Voeg eerst de melk met beleid toe totdat er een mooi beslagje is ontstaan en voeg dan de Gruyère of Goudse kaas toe.

Doe alles in een pan, en verhit het geheel op een matige vlam onder constant roeren tot het geheel de dikte heeft van havermoutpap. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Kieper het geheel op een bakblik dat licht vochtig is gemaakt en druk het plat tot een dikte van ongeveer 1 cm. Doe dit met natte handen of een dito spatel.
Laat het volledig afkoelen.

Vet een ovenvaste braadpan of ovenschaal in met eenderde van de boter. Verwarm de oven voor op 200ºC.

Gebruik een serveerring, koekjessteker of glas met een diameter van ongeveer 5cm om mooie rondjes uit te steken. Maak het gereedschap na elk uitgestoken rondje weer even nat. Leg de rondjes, iets overlappend, in pan of schaal.

Doe wat stukjes boter tussen en op de gnocchi en strooi de parmezaanse kaas er overheen.
Bak ongeveer 20 minuten tot de bovenzijde bruin is. Voor het opdienen even vijf minuten laten afkoelen.

Lekker met een saus van paddenstoelen.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »