Rozenharissa

De fleurige variant van harissa

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Aantal: 18
Levertijd: 1 dag

Smaakmaker uit de Maghrebijnse keuken, met name Tunesië lijkt verslaafd aan harissa.

Rozenharissa is milder dan de reguliere variant door gebruik van hete pepers in combinatie met geroosterde rode puntpaprika’s. Verdere ingrediënten zijn karwij, korianderzaad, komijn en chili.

Harissa geeft pit en is erg lekker bijvoorbeeld bij shakshuga, merguez, in marinades, soepen, op broodjes, om olijven of viscouscous op smaak te brengen, geroosterde vis etc.

Bewaaradvies

Na openen beperkt houdbaar, afdekken met laagje olie en in koelkast met gesloten deksel bewaren.

Ingrediënten

paprika, puntpaprika, olijfolie, knoflook, zout, rozenblaadjes, komijn, koriander, karwij, cayenne, citroenzuur.

Voedingswaarde per 100 gr

energie: 443,5 kJ/107,1 kcal
vet: 7,5 gr
- waarvan verzadigd: 1,0 gr
koolhydraten: 7,2 gr
- waarvan suiker: 4,1 gr
vezels: 0,1 gr
eiwitten: 1,8 gr
zout: 2,5 gr

 

SOUQ!

Nadia en Merijn schrijven al jaren prachtige boeken over de Arabisch- mediterrane keuken. U kent ze misschien ook wel van 24kitchen en de culinaire reisserie over het Midden-Oosten bij de NTR. De afgelopen jaren kregen ze vaak de vraag waar ze de geweldige ingredienten en smaakmakers, die zij in de boeken benoemden, konden kopen. Een vraag die niet hoeft te stellen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »