De fleurige variant van harissa
Lees meer...Artikelnummer: | FOODbazar Classics |
Levertijd: | 14 dagen |
De chilipasta harissa wordt gemaakt van rode spaansepepers, knoflook en komijn en, veelal, tomaten en specerijen zoals karwij, koriander en geroosterde paprika.
Rozenharissa kent dezelfde basis, maar hieraan worden rozenblaadjes toegevoegd, daardoor smaakt rozenharissa fleuriger en minder pittig en ook weer heel anders dan rozenwater, een infusie van rozenblaadjes.
Het Amsterdamse THULL'S pickles & Fermentation geeft, evenals het Britse Belazu ook een eigen draai aan deze smaakmaker zo bevat deze harissa gedroogde spaansepeper, paprikapoeder, knoflook, karwijzaad, korianderzaad, kaneel, rozenwater en ciderazijn.
Overigens heet deze rozenharissa bij Thull's gewoon harissa omdat ze bij Thull's willen voorkomen dat de klant een overwegend zoete, bloemige smaakervring te wachten staat.
Voedingswaarde (per 100 gr)
energie: 410kJ/99 kcal
koolhydraten: 7,4 gr
- waarvan suiker: 4,2 gr
proteïne: 1,8 gr
vet: 6,5 gr
- waarvan verzadigd: 0,0 gr
vezels: 0,1 gr
zout: 2,5 gr