Red Snapper - 100 gram

Red Snapper - 100 gram, 2000 gr etc

Lees meer...
€2,41 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Visonline
Stukprijs: €23,35 / Kilogram

Red snapper is een roofvis die in groepen boven koraalriffen jacht maakt op vooral inktvis en weekdieren. De smaak van de red snapper lijkt veel op die van de zeebaars. Het visvlees heeft wat weg van de roodbaars maar is wat betreft structuur veel steviger.

De aanvoer van red snapper is grillig te noemen, soms is de vis nauwelijks verkrijgbaar als gevolg van weersomstandigheden of anderszins het kan ook zijn dat er alleen grote vissen worden aangeland, van twee kilo of meer, dus u dient er altijd rekening mee te houden dat we niet direct kunnen leveren. Neem voor u bestelt svp even contact met ons op om teleurstelling te voorkomen en om een passende oplossing te bedenken.

We vermelden de prijs per 100 gram, maar de kleinst leverbare red snappers wegen ongeveer 650 gram en soms worden er uitsluitend vissen van drie kilo aangeleverd, vandaar dus altijd even overleg.

Vergeet niet meteen een coolpack bij te bestellen.

 


Antilliaanse red snapper 

Uit ervaring weten we dat Antillianen erg van lekker eten houden, maar we hebben de indruk dat de Antilliaanse keuken in Nederland wat ondergewaardeerd wordt en daar willen we graag wat aan doen.

De red snapper is een vis die niet in onze wateren voorkomt - wel in de wateren van Nederlandse gemeenten in de Caraïben, maar dus niet in de Noordzee.

Antillianen kennen de vis als Piska Korá (letterlijk vertaald ‘rode vis’) en het is één van de meest gegeten vissoorten op de Antillen. Dit is een redelijk simpel recept voor deze mooie vis met een bijpassende Antilliaanse omlijsting.
  • 1kg red snapper
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • zonnebloem- of arachideolie
De omlijstende saus
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 madame jeanette peper
  • 1 eetlepel boter + 1 eetlepel olie waarin de vis is gebakken
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kopje water
Maak de vis goed schoon. Haal eventuele schubben eraf met een mes (de vis eerst nat maken, zodat niet de hele keuken onder de schubben komt te zitten!) en verwijder de ingewanden (of geef dit aan bij het bestellen). Spoel de vissen schoon, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel ze met het limoensap. Strooi er zout over en laat goed drogen!

Doe de teentjes knoflook een koude koekenpan en voeg een ruime laag olie toe. Verhit de olie en verwijder de knoflook wanneer die begint te verkleuren. De knoflook niet meer gebruiken. (dit is om de vis niet aan de bodem van de pan te laten kleven en voor extra smaak)

Bij het gebruik van hele vissen de zijkanten van de vis driemaal inkerven met een mes, zodat alle stukjes even snel gaar worden.

Bak de vis op gemiddelde temperatuur totdat de buitenkant krokant wordt.

Voor de saus verhit u 1 eetlepel van de olie waarin de vis heeft gebakken met 1 eetlepel boter.

Voeg de ui en paprika toe en bak 5 minuten op zacht vuur. Voeg nu de tomaat, het water en het bouillonblokje toe.

Laat de saus ongeveer 30 minuten koken. Voeg eventueel een madame Jeanette peper toe voor extra smaak en hitte.

Serveer de vis met gebakken banaan, rijst of funchi.

ron: Antilliaanse Eten - hopi dushi

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »