Poule de Bresse

Marktklare kip ongeveer 2200/2300 gr (inclusief kop, poten en meeste ingewanden)

Lees meer...
Artikelnummer: Excentials
Stukprijs: €20,00 / Kilogram

Poule de Bresse

De Bresse (of Bressekip) is een kippenras uit de Bresse-regio in Frankrijk. De kip wordt gezien als een luxeproduct van hoge kwaliteit, zoals een zeer mals en smakelijk vlees. De kippen zijn dan ook relatief duur vergeleken met normaal kippenvlees.

De kip wordt slechts in een kleine regio grootgebracht en was het eerste dier dat in Frankrijk een Appellation d'origine contrôlée ontving. Hieraan zijn bepaalde eisen verbonden, zoals een gegarandeerde voedselkwaliteit en minimum leefruimte voor de kip. De Appelation Bresse is herkenbaar aan het vignet: de kip met rode kam, witte veren en blauwe poten, met daaraan een ring met de naam van de fokker.

Kip met kop
Wij doen niet aan panklare kippen omdat dit ten koste gaat van de smaak en de houdbaarheid. Na het slechten worden de darmen verwijderd, maar alle overige organen blijven zitten evenals kop en poten. Dit leidt ertoe dat de smaak van de kip ouderwets lekker is en de kip eigenlijk geen saus of iets anders nodig heeft.

Wij vinden het fijn om de kip in stukken te snijden (poten, vleugels, filets) waarna we het restant zacht verhitten in de oven. Het opgevangen vet gebruiken we om de kip in de bereiden, maar het is ook fantastisch voor andere producten, van varken tot groenten, alles wordt er lekkerder van. Na het uitsmelten van het vet gaat het restant in een pan met water om een bouillon van te trekken. Het voordeel van deze werkwijze is dat deze bouillon relatief weinig vet bevat.
 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »