Ottolenghi, Het Kookboek

Levertijd: 1-3 dagen

Ottolenghi het kookboek

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi

‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we op de markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.

Branchevervaging?

Misschien lijkt het een beetje op branchevervaging, maar koken en recepten zijn een twee-eenheid en recepten vind je veelal in kookboeken. Tel daarbij op dat sommige keukens specifieke ingrediënten vereisen en dat is precies waar wij goed in zijn. Of dat nog niet genoeg is, bieden we sinds enige tijd ook kookdozen aan die aan specifieke boeken zijn gekoppeld en dan met name die van Yotam Ottolenghi.

Brood uit de mond

Omdat we de boekwinkels een warm hart toedragen, werken we voor kookboeken gezellig samen met een lokale boekhanden, De Boekenkist uit Gorinchem. Zij leveren de boeken aan ons en wij voegen ze aan uw bestelling toe. De volledige opbrengst gaat naar de Boekenkist.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »