Olijfolie met witte truffelaroma

60ml | 100ml | 250 ml

Artikelnummer: 101

Maslivino ulje s Okusom Bijelog Tartufa
extra vergine olijfolie met witte truffelaroma

Veelzijdig inzetbare olie waarmee u wit vlees, vis, salades op een indrukwekkende manier verrijkt. Een paar druppeltjes over (truffel)kaas doet ook wonderen.

Witte truffel "het goud van Istrië", de meest gewaardeerde truffelvariëteit met een kenmerkende intense geur en een harmonieuze smaak de werking van een afrodisiacum. De truffel wordt gevonden in het binnenland van Istrië van september tot januari, dat is ook de beste tijd om ze vers te eten, geraspt over een gerecht; de rest van het jaar biedt Karlić bevroren witte truffels.

Een grootvader, een moeder, kleinkinderen en honden.

De truffelbusiness van de Karlić-familie uit Paladini bij Buzet werd vorige eeuw opgericht door de heer Ivan Rašpolić, in 1966 om precies te zijn. Toen was het bos van Motovun behoorlijk veel groter dan vandaag. Zowel witte als zwarte truffels die in dat gebied werden gevonden, ze werden beschouwd als de beste kwaliteit truffels in Istrië. Maar een van de rijkste truffelvelden van toen ligt nu aan de in de diepte van het Butoniga-meer!

De truffel
Truffel is ondergrondse tubereuze schimmel die wordt beschouwd als het hoogtepunt van de gastronomie. Zij groeit o.a. in het hart van Istrië, in de vochtige en grijze bodem van de bossen bij Buzet waar de Mirna-rivier doorheen stroomt. Deze verborgen schat kan worden gevonden door middel van speciaal getrainde honden.

Training van truffelzoekende honden
De training begint wanneer de pup ongeveer 3 maanden oud is. Het moet worden uitgevoerd door de persoon die er de meeste tijd mee doorbrengt, en die uiteindelijk de gids zal worden bij het zoeken naar truffels. De training is een serieuze zaak, maar het bestaat uit verschillende fasen en is opgevat als een vorm van spelen en plezier voor de pup.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »