Olië & azijn

Min: €0 Max: €25

Olië & azijn
Eigenlijk is het vreemd dat olie en azijn altijd in één adem worden genoemd. Het zijn totaal verschillende producten met totaal verschillende toepassingen. Azijn bakt bijvoorbeeld verrassend slecht. Het enige terrein waar ze elkaar ontmoeten zijn de vinaigrettes, maar goed, we doen het er maar mee. Overigens is extra virgine olijfolie ook geen aanrader om in te bakken; gebruik die liever voor een vinaigrette.

Andere olie
We zouden het haast vergeten, maar er is meer dan alleen olijfolie. Zo hebben we ook kokosolie, pompoenpitolie en hennepolie, walnoot-, hazelnoot- en arganolie, maar ook maanzaad- en mosterdolie en nog veel meer. 

Andere azijn
Misschien is 'gewone azijn' een betere benaming, want op de ouderwetse manier gemaakt met azijnmoeder, een soort gellaag die op natuurlijke ongepasteuriseerde azijn ontstaat. Deze laag bestaat uit bacteriën die de alcohol in de 'wijn' omzetten in azijnzuren.

Maar zoals vaker worden de meeste supermarktazijnen 'anders' gemaakt en gepasteuriseerd en gefilterd en zo wordt gewoon weer bijzonder.


Pagina 1 van 4
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »