Walnootolie

Artikelnummer: 16111
DE-ÖKO-005
Niet-EU
landbouw

WALNOOTOLIE

NATIVE

Deze fijne olie wordt koud geperst van walnoten. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak blijven bijzonder goed bewaard. Walnootolie heeft een opvallende, licht bittere noot en is niet alleen geschikt voor salades en groentegerechten, maar ook voor desserts.

Walnootolie afkomstig uit de niet-geroosterde noten van de walnotenboom door koude persing is zeer hoge kwaliteit en licht verteerbaar (voor kleine kinderen). Walnotenolie biedt een fijne droge-nootachtige smaak en oranje kleur. Zelfs door de samenstelling ervan overtuigd walnootolie: naast een hoog gehalte aan omega-6-vetzuren bevat notenolie, vitamine A, E en K en lecithine. In de koude en warme keuken walnootolie is zeer geliefd om zijn delicate pittige milde nootachtige smaak.
Walnotenolie is zeer gevoelig voor oxidatie en derhalve altijd goed gesloten, onderhouden donker en koel. Verse walnotenolie 9 tot 12 maanden.

Walnotenolie is een hoogwaardige spijsolie, want het bevat> 10% van de essentiële omega-3 vetzuur. Alfa-linoleenzuur (essentiële omega-3 vetzuur) bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Zelfs 1 -2 eetlepels (10 g) voldoen aan de dagelijkse behoefte aan omega-3 vetzuren door een volwassene.

Gemiddeld energie en voedingsstoffen inhoud van notenolie

Calorische waarde 3700 kJ / 900 kcal
Fat 100g
7 g waarvan verzadigde vetzuren
MOV 18 g
meervoudig onverzadigde vetzuren (omega-3 en omega-6-vetzuren) 75 g

Koolhydraten 0 g
die suikers 0 g
Eiwit 0 g
Zout 0 g

ingrediënten

Walnotenolie *
* Uit de biologische landbouw

opslag informatie

Gelieve goed gesloten, op te slaan in een koele en donkere.

duurzaamheid

9-12 Maanden
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »