Linolzuurrijke olie
Lees meer...Artikelnummer: | Öhlmühle Solling |
![]() Niet-EU landbouw |
Koudgeperste saffloerolie uit de biologische landbouw is een hoge kwaliteit eetbare olie voor de koude en warme maaltijden. Het heeft een goudgele licht roodachtige kleur en een aangename, milde, licht nootachtige smaak. Saffloerolie bevat van alle plantaardige oliën meeste linolzuur (ongeveer 70%) Linolzuur bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalte in het bloed Het positieve effect doet zich voor bij een dagelijkse inname van 10 g linolzuur -. A (2 3Esslöffel).
Voor verwarming voor frituren saffloerolie niet geschikt vanwege het hoge gehalte aan linolzuur.
Saffloerolie *
* Uit de biologische landbouw
9-12 Maanden
recepten
Zucchini Salade (4 porties)
ingrediënten:
3 kleine courgettes
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel saffloerolie
50 g hazelnoten
50 g Roquefort
1 bosje bieslook
Zout, peper
voorbereiding:
De courgettes wassen, geen bloemen en stengels en in dunne plakjes gesneden. Segmenten op een plaat decoratief. De hazelnoten chop, snijd de kaas fijn en snijd de bieslook in broodjes. Courgette schijfjes met citroensap en bestrooi saffloerolie, zout en peper en bestrooi met de noten, kaas en bieslook.
IJsbergsalade met sinaasappelen
ingrediënten:
3 kleine sinaasappelen
1 kleine ijsbergsla
4 lente-uitjes
2 citroenen
2 eetlepels saffloerolie
4 eetlepels zure room
Zout, peper, suiker
voorbereiding:
The Orange Peel, verwijder witte huiden en fileren. (Blank salade drain ook) sla schoonmaken, wassen en in hapklare stukken. Ook schoon en wassen de uien, snijd ze in dunne ringen. Meng ingrediënten voor de salade in een kom. Van de overige ingrediënten voor te bereiden de dressing, toe te voegen aan salade en laat inwerken kort.