Maanzaadolie

lichtgele, karaktervolle olie maakt het ideaal in dressings, fruitsalades, granen of desserts

Lees meer...
€6,07 Incl. btw
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
DE-ÖKO-005
Niet-EU
landbouw

Maanzaadolie

Deze pure olie wordt koudgeperst van blauw of grijs maanzaad. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak blijven bijzonder goed bewaard. De lichtgele, karaktervolle olie maakt ze ideaal in dressings, fruitsalades, granen en desserts. 

Door koude persing van vers geoogste blauw en grijs klaproos onze maanzaad olie wordt geproduceerd. De typische smaak van de papaver in papaver olie wordt bewaard door de inheemse koude persing. Maanzaad olie, die wordt gekenmerkt door zijn delicate zoete smaak, is een verteerbare eetbare olie voor koude gerechten en wordt ook gebruikt in cosmetica.

Maanzaad olie bevat geen opiaten (morfine en codeïne)!

Gemiddeld energie en voedingsstoffen inhoud van maanzaad olie

condenseren
3700 kJ / 900 kcal
 
vet
100 g
 
waarvan verzadigde vetzuren
14,8 g
 
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
13,8 g
 
MOV
(Omega-3 en omega-6-vetzuren)
71,4 g
 
koolhydraten
0 g
 
waarvan suikers
0 g
 
eiwit
0 g
 
zout
0 g
 

ingrediënten

Maanzaad olie *
* Uit de biologische landbouw

opslag informatie

Gelieve goed gesloten, op te slaan in een koele en donkere. Na openen snel.

duurzaamheid

9-12 Maanden

Poppy olie is ideaal voor heerlijke fruitsalades en raw food gerechten. Poppy olie smaakt granen en fijne desserts en is daarom erg populair in volwaardige keuken.
Vanwege het hoge gehalte aan polyonverzadigde vetzuren papaver olie niet voor frituren.
Ook in cosmetica maanzaad olie wordt gebruikt - hier wordt het gebruikt voor huidverzorging.

recepten

Wortelsalade (4 porties)

ingrediënten:
10 wortelen
2 appels
4 eetlepels olie poppy
wat balsamico azijn helder
citroensap
Suiker, zout

voorbereiding:
De wortel en appels, schil en fijn rooster. De maanzaad olie met een beetje balsamico azijn en citroensap, klop. Meng met het raspen en breng op smaak met suiker en zout.

Venkel Cheese Salad (4 porties)

ingrediënten:
1 venkelknol
1 groene paprika
1 koolrabi
100 g feta kaas
1 bosje bieslook
3 eetlepels olie poppy
1 eetlepel balsamico azijn helder
Zout, peper, suiker, gember

voorbereiding:
Snijd venkel in zeer dunne plakjes, plaatst u de groene kant. Breng het water aan de kook en bak de plakjes venkel 1 min. Blanch, tilt met een pollepel en zet apart om af te koelen. Koolrabi schil en in zeer fijne pinnen te snijden. Ook in de rest van het water 1-2 min. blancheren. Verwijder met de scoop groove en zet apart. Peel paprika en een dunschiller en snijd doormidden, verwijder zaadjes en in zeer fijne reepjes gesneden.

Dressing van azijn, zout, peper, suiker, gember en poppyseed olie recyclen.

De gekoelde groenten, met inbegrip lift en marineer gedurende een half uur in het. Van tijd opnieuw mix. Snijd de kaas en bieslook Was en snijd ze in broodjes. geven salade op borden en garneer met kaas en bieslook.

in cosmetica

Maanzaad olie wordt gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Poppy olie trekt snel in de huid en werkt hydraterend en elasticiteit te bevorderen. De maanzaad olie wordt gebruikt als een component voor anti-rimpel crèmes, body lotions en balsems.


Voor het stomen, voor desserts, dressings en dips

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »