Lijnzaadolie

kenmerkende en aangename nootachtige smaak - Alleen koud te gebruiken

Lees meer...
€4,63 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
DE-ÖKO-005
EU / niet-EU
landbouw

Leinzaadolie EC BIO

Deze lijnzaadolie (ook wel vlaszaadolie) wordt uiteraard koudgeperst. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak blijven bijzonder goed bewaard. Overigens: Verse lijnzaadolie bevat ongeveer 55% omega-3 vetzuren en is slechts ongeveer 8 weken houdbaar.

Voor de olie wordt ongeschilde, biologisch geteeld lijnzaad gebruikt. Koudgeperste biologische lijnzaadolie reageert sterk op zuurstof en wordt dan erg snel ranzig dus worden alle verpakkingen hermetisch gesloten en op 5-10 ° C bewaard. Zelfs onder deze omstandigheden heeft de lijnolie slechts een gebruiksduur van twee maanden. Daarom is het opportuun om de lijnolie bevriezen: Bij -25 ° C is het stabiel gedurende zes maanden.

Lijnzaad bestaat voor 30% uit vezels waarvan een kwart bestaat uit een gomachtige substantie die uit lange suikerketens bestaat. Dankzij deze gom onstaat er een gel indien gemaken lijnzaad met water wordt gemengd. Deze gel kan goed worden gebruikt als emulgator en om schuimen bij bepaalde bereidingen tegen te gaan.

tips: Om de 1l en 2.5l lijnolie bussen te openen zonder problemen

Zoektocht naar regionaale lijnzaad


De heer Liu, Zhaqi Farmers.


Werner Baensch, productontwikkelaars van Ölmühle Solling en biologische boer Evers senior uit Borgentreich tevreden over de samenwerking op lange termijn in de regio.


Sebastian Baensch, CEO van Ölmühle Solling en biologische boer Henning Niemann uit Uetze, in bloei Leinfeld in de kwaliteitscontrole.

Voor de molen vers koudgeperste lijnolie, zouden we natuurlijk de voorkeur aan uitsluitend lijnzaad uit de regio, of althans van Duitsland. Helaas, deze doelstelling is momenteel niet volledig toegankelijk: We zijn actief bezig om andere biologische boeren uit onze regio aan te trekken als een lange termijn partner voor lijnzaad. Dus we zijn des te meer om twee nieuwe regionale samenwerking partner hebben gewonnen in Leinanbau. De biologische boeren Evers uit Borgentreich en Niemann uit Uetze we op lange termijn leverancier hebben gevonden in de regio. Echter, dit oliehoudende zaden is gewoon erg veeleisend, moeilijk en gefragmenteerde groei, zodat veel biologische boeren geven opnieuw te proberen. De stijgende huurprijzen voor landbouwgrond door de concurrentie van "energie-maïs", evenals de onzekerheid over de toekomst randvoorwaarden voor biologische boeren door middel van de huidige geplande herziening van de EU biologische regelgeving momenteel belemmeren regionale biologische teelt.

Als de vraag naar onze molen vers koud geperste lijnolie is veel hoger dan het aanbod van de regionale grondstoffen, we hebben dan ook zorgvuldig rond gezocht naar andere ecologisch beheerde producenten die voldoen aan onze strenge kwaliteitscriteria. In Europa hebben we deze tot onze spijt geen oplossing gevonden: onze Europese buurlanden van de gewenste kwaliteit niet te produceren. In Oost-Europa heeft de biologische landbouw niet aan onze eisen voor de biologische kwaliteit. De Verenigde Staten en Canada verschillen vanwege het hoge risico van contaminatie gentechischer. En zo is het dat we het alleen in het Verre Oosten hebben gevonden: In de noordelijke provincie Heilongjiang van China Organic lijnzaad wordt geteeld en in Noord-India identificeerden we organische kwaliteiten waarmee wij en onze klanten zeer tevreden kunnen worden geproefd ,

De zaden worden geteeld op beide locaties elke kleine boerencoöperaties die volledig de ecologische teelt voorgeschreven. De periodieke kwaliteitscontroles nooit zo ver geopenbaard kan bezwaarlijk worden beschouwd. De ladingen worden per schip getransporteerd naar Duitsland en dagelijks verwerkt in onze oliemolen in hoogwaardige verse lijnzaadolie voor plezier en welzijn.

Gedetailleerde informatie: Herkomst van lijnzaad uit de biologische landbouw (pdf)

Eigenschappen van lijnolie

De lijnzaad of vlas plant is een zeer oude, veelzijdig gewas dat bijna overal gedijt, behalve in de buurt van de evenaar. Traditioneel, ze goed gespeeld in onze cultuur een prominente rol, blijkt uit het feit dat vele uitdrukkingen gevonden van het lijnzaad of vlas verwerkt in alledaagse taal: Of we herumflachsen gelukkig, verliest de draad, een mystery tour bedrijf, verwarde ons iemand door te hijgen ziet of een beetje sjofel, de oorsprong van al deze begrippen is gelegen in het complex de productie van de stengels van vlas tot linnen.

het vlas wordt hoog gewaardeerd om millennia vanwege zijn eetbare zaden: Zij bieden het lichaam met essentiële vetzuren en vezels. Bovendien, lijnzaad bevatten ongeveer 40% lijnolie, die wordt gebruikt voor doeleinden en in natuurlijke geneeskunde voeden generaties. Dus hoe eerder had bijna elk dorp zijn eigen oliemolen en handelaren zwierven de straten in de frisse lijnolie verkopen. Omdat de lijnolie is een bijzonder warmte- en lichtgevoelige olie, verloor in de nasleep van de industrialisatie, echter van belang: Voor de grootschalige productie van lijnolie is ook aan bederf onderhevig en voor de handel over lange afstanden was het niet duurzaam genoeg.

Lijnolie wordt gekenmerkt door een zeer hoog gehalte aan alfa-linoleenzuur, overeenkomende met ongeveer de helft van de vetzuren van de olie. Alfa-linoleenzuur is een plantaardige omega-3 vetzuur en dus voor degenen die niet van vis of vegetariërs, van bijzonder belang voor de levering van omega-3 vetzuren. Alfa-linoleenzuur is essentieel, dat essentieel is voor het leven. Het lichaam heeft bijvoorbeeld als bouwsteen voor de celmembranen. Als het maakt dus het kan niet zelf produceren, moeten we ze eten.

Lijnolie is een bijzonder goede gelegenheid om zijn omega-3 de voorziening te verbeteren. Omdat het ook betrekkelijk weinig linolzuur, een omega-6 vetzuur, lijnzaadolie is zeer geschikt om de verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuur verschuiving in de voeding aan omega-3. Dit is al jaren aanbevolen door de voedingswetenschap, omdat de gebruikelijke dieet tegenwoordig teveel omega-6 vetzuren. Daarom moeten meer omega-3 vetten regelmatig geconsumeerd.

Alfa-linoleenzuur (essentiële omega-3 vetzuur) bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Reeds 1-2 eetlepels (10 g) voldoen aan de dagelijkse behoefte aan omega-3 vetzuren door een volwassene.

Gemiddeld energie en voedingsstoffen inhoud van lijnzaad EC Bio

condenseren
3700 kJ / 900 kcal
vet
100 g
waarvan verzadigde vetzuren
10,7 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
23,3 g
MOV
(Omega-3 en omega-6-vetzuren)
65,9 g
koolhydraten
0 g
waarvan suikers
0 g
eiwit
0 g

ingrediënten

lijnolie *
* Uit de biologische landbouw

opslag informatie

In de koelkast na opening ongeveer 8 weken.

duurzaamheid

7-8 weken

Alfa-linoleenzuur (essentiële omega-3 vetzuur) bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed. Reeds 1-2 eetlepels lijnzaad betrekking hebben op de dagelijkse behoefte aan omega-3 vetzuren door een volwassene.

In Silezië en rond Berlijn lijnzaad behoorde met aardappelen en kaas voor een gezonde thuis koken. Vanwege de intense smaak van lijnzaad lijnolie is misschien niet voor iedereen, maar het kan ook met andere oliën gemengd worden.
Wij raden onze molen vers, koud geperste lijnolie sterk genoeg. Het smaakt nootachtig, is niet bitter en heeft geen visachtige smaak. Deze smaak garantie bieden wij onze klanten voor onze molen verse lijnolie.

Tips voor duurzaamheid: Zodra het fishy of ranzig ruikt, moet lijnolie niet worden gebruikt. Maar dan is het nog steeds als een vernis voor houten meubelen, door de lucht harsachtige lijnolie, dat wil zeggen dat een dun, scheurvrije beschermende film vormt.

Verordening (EG) nr. 1924/2006 van het Europees Parlement beperkt voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen een. Zo kan niet langer moeten worden zich bewust van de voedingswaarde effect van voeding en voedingssupplementen van 12 december 2012 een ontwerp gemaakt. (Dit mag alleen de farmaceutische industrie nu.)

Aanbevolen lectuur
Als u verder willen rekening houden met de kwestie van plantaardige oliën, kunnen we de volgende publicaties en websites te vermelden:
www.systemed.de
www.olionatura.de

Krist, S et al (eds): Encyclopedia of plantaardige vetten en oliën. Springer Verlag, 2008
Grimm, HU: lijnolie maakt je blij. Dr. Watson Boeken 2006
Zhao, G et al: American Journal of Clinical Nutrition 2007; 85: 385-391

wenk
De (pers-) juridische verantwoordelijkheid voor alle lokale inhoud ligt uitsluitend bij de respectievelijke auteurs of auteurs / webmasters. We nemen geen verantwoordelijkheid voor de juistheid of de naleving van alle toepasselijke wetten.


Lijnolie wordt vaak bereid met aardappelen en kruiden kwark. Het is ook geschikt als ingrediënt voor verse groentesappen, gestoomde groenten, dressings, dips, melkdranken en ontbijtgranen - maar niet voor de warme keuken of te bakken!

Lijnolie met quark

Ingrediënten voor 1 persoon

Bereidingstijd: 10 minuten

ingrediënten

250 g Magerquark
30 ml lijnolie
3-4 eetlepels mineraalwater
1/2 theelepel Zout en peper
1/2 theelepel (Riet) suiker
gehakte verse kruiden naar smaak, bieslook is het beste, misschien peterselie en een beetje citroen


van Ölmühle Solling
Lijnolie, eventueel basilicum Würzöl

voorbereiding
Giet de wrongel in een mengkom met lijnzaadolie en meng met een elektrische mixer, eventueel wat mineraalwater te geven, zodat de wrongel glad en smeerbaar. Het quark met de olie 1-2 minuten blijven roeren tot een romige massa. Dan, een snufje zout, wat zwarte peper, suiker en eventueel verse tuinkruiden (bieslook, peterselie) Stir. Wie houdt, smaken uit met 1 tl basilicum kruiden olie. Met aardappelen Falls Serve iets blijft: Bewaren in de koelkast!


Download dit recept als PDF

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »