Voor bakken, braden, stomen, voor dressings, dips en marinades.
Lees meer...Artikelnummer: | Öhlmühle Solling |
![]() EU landbouw |
Koolzaadolie wordt gewonnen uit vers geoogst koolzaad door koude persing van de eerder geschilde korrels. Vergeleken met koolzaadolie proeven milder en meer geschikt voor bakken en braden. Koolzaadolie wordt uitsluitend verkregen uit de kleine goudgele koolzaadzaden in een bijzonder zachte koude pers, terwijl in de productie van koolzaadolie het gehele koolzaad wordt ingedrukt. Koolzaad (kernel) olie wordt beschouwd als de meest waardevolle eetbare olie met een verscheidenheid aan toepassingen in de koude en warme gerechten. Door zijn zeer laag gehalte aan verzadigde vetzuren, het hoge gehalte aan enkelvoudig onverzadigde oliezuur en een uitgebalanceerde verhouding van omega-6 tot omega-3 vetzuren, de feed-Raapzaadolie een voedingsoogpunt sterk aanbevolen eetbare olie voor dagelijks gebruik. Koud geperst organische canola zaad olie is bij de aanbevolen opslag (goed gesloten in een donkere fles, beschermd tegen licht en koel) tot 12 maanden houdbaar.
Koolzaadolie *
* Uit de biologische landbouw
9-12 Maanden
gebruik
Koolzaadolie is een waardevol eetbare olie met een verscheidenheid aan toepassingen in de koude en warme gerechten. Het spectrum van vetzuren uit raapolie iets edel en voedingsoogpunt waardevol dan olie, omdat het ook bevat ongeveer 30% meervoudig onverzadigde vetzuren. Het milde, nootachtige smaak past perfect bij salades. De relatieve temperatuurstabiliteit aan koolzaadolie kan ook goed voor stomen en koken, en zelfs te gebruiken voor het bakken en braden kort. In Koelkast blijft koolzaadolie vloeistof en is daarom bijzonder geschikt voor het marineren van kaas en antipasto. Zelfs met eieren en zuivelproducten (bv yoghurt dressings of mayonaise) is een aanvulling op bewonderenswaardig. Koolzaadolie is ideaal voor een evenwichtige voeding en het dagelijks gebruik in de keuken!
Voor het braden, stomen, voor dressings, dips en marinades.
Koolzaadolie is een waardevol eetbare olie met een verscheidenheid aan toepassingen in de koude en warme gerechten. Het vetzuur spectrum van koolzaadolie is iets edel en voedingsoogpunt waardevol dan olie, omdat het ook bevat ongeveer 30% meervoudig onverzadigde vetzuren. Het milde, nootachtige smaak past perfect bij salades. De relatieve temperatuurstabiliteit aan koolzaadolie kan ook goed voor stomen en koken, en zelfs te gebruiken voor het bakken en braden kort. In Koelkast blijft koolzaadolie vloeistof en is daarom bijzonder geschikt voor het marineren van kaas en antipasto. Zelfs met eieren en zuivelproducten (bv yoghurt dressings of mayonaise) is een aanvulling op bewonderenswaardig. Koolzaadolie is ideaal voor een evenwichtige voeding en het dagelijks gebruik in de keuken!
Voor braden, stomen, voor dressings, dips en marinades.
recepten
appeltaart
ingrediënten:
150 ml koolzaadolie
150 g suiker
2 pakket. Vanillesuiker
snufje zout
1 citroen
4 eieren
5 eetlepels melk
2 tl kaneel
325 g tarwebloem Type 405
1 pak. Bakpoeder
6 appels
2 eetlepels suiker
voorbereiding:
De koolzaadolie met suiker en vanillesuiker Meng goed met een elektrische mixer. zout, citroensap, eieren, melk en kaneel toe te voegen en roer goed tot een gladde massa. Meng de bloem en het bakpoeder en werken goed. Doe het deeg in een ingevette springvorm (Ø 26 cm). De gewassen, geschild, schoongemaakt en gehalveerd appels (aan de gebogen kant vermenigvuldigen gemakkelijk te snijden), meng met de rest van het citroensap en op het deeg. Suiker toevoegen en bak 45 minuten op 180 ° C in de oven.
Pompoen en gehakt schotel (2 porties)
ingrediënten:
1 pompoen van Hokkaido
1 lente-ui
1 wortel
250g gehakt
1 pak. Mozzarella
2 eetlepels canola zaad olie
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
wat zout, peper
voorbereiding:
Halveer, verwijder zaadjes en snijd ze in niet te dik de kolommen van de pompoen. Een bakplaat met olijfolie en bestrooi. De pompoen plakjes op plaat plaats, zout lichtjes en plaats in de oven (180 ° C). In de tussentijd was de lente-ui en de schil in ringen en de wortel en in kleine blokjes snijden. Verhit canola zaad olie in een pan, bak de groenten kort en voeg dan het gehakt, breng op smaak met tomatenpuree, zout en peper en verder braden. Als de pompoen plakjes zijn enigszins zacht, waardoor het vlees op. Scheur de mozzarella vingers in kleine stukjes en verdelen. Druk opnieuw in de oven en bak tot de kaas gesmolten is.
Stomen groenten
Verse, gepelde groenten met weinig water in een snelkookpan te koken (ongeveer 5 - 10 min.), Verwijder, bestrooi met een beetje zout en 5 eetlepels koolzaadolie over trickle - gedaan.
mayonaise
1-2 organische eierdooiers met een korreltje zout, laat koolzaadolie in een fijne stroom loopt langzaam en met het roerwerk draait. Als mayonaise is taai, 1 theelepel azijn toe te laten en verder te gaan met de langzame toevoeging van olie naar de gehele hoeveelheid olie wordt geroerd en de mayonaise heeft de gewenste consistentie. Breng op smaak met peper, een beetje mosterd en kruiden. Mayonaise kan optioneel worden gemengd met yoghurt.
flash frituren
Pan warmen kort en nat met koolzaadolie. Onmiddellijk daarna verwarmen voedsel op laag vuur. Braadtijd niet langer dan 3-5 minuten. Oil niet roken, omdat anders de pan te heet (niet meer dan 175 ° C)!
in cosmetica
Koolzaadolie wordt gebruikt in cosmetica voor vele toiletartikelen voor de droge, rijpe, gebarsten, schilferige en slecht verspreid huid.