met de smaak van marsepein/amandelen vooral geschikt voor zoete toepassingen
Lees meer...Artikelnummer: | Öhlmühle Solling |
![]() Niet-EU landbouw |
Koud geperst uit de aromatische kernen van rijpe abrikozen. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Intens aroma en de smaak van amandelen en marsepein.
Koud geperst uit de aromatische kernen van rijpe abrikozen. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Abrikozenpitolie heeft een intensinse geur en smaak van amandelen en marsepein. Het geeft niet alleen snoep, maar ook saladedressings een heerlijke tintje!
Abrikozenpittenolie *
* Uit de biologische landbouw
9 maanden
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten
ingrediënten:
250 g | kikkererwten |
1 | ei |
1 | ui |
2 | knoflookteentjes |
1 tl | bakpoeder |
1 tl | zout |
1 tl | karwij |
1 tl | koriander |
1 tl | Garam Masala Würzöl |
2 eetlepels | peterselie |
1 eetlepel | citroensap |
zwarte peper | |
sesam |
van Ölmühle Solling
Frituurolie, garam masala kruiden olie
voorbereiding:
Voorbereiding Was de kikkererwten en 's nachts (12 uur) dekt bediend met water laten weken. Laat ze uitlekken en in ruim water tot 10 min. kok, sluit u een extra 45 min. sudderen. Giet ze af en laat uitlekken.
Kikkererwten met ei en kruiden puree, vorm het deeg in kleine balletjes. Deze rol in sesamzaadjes en bak ze in frituurolie.
Tips: Serveer falafel met yoghurt en pitabroodje.
Tijdbesparende tip: gebruik blik kikkererwten of organische premix.