Abrikozenpitolie

met de smaak van marsepein/amandelen vooral geschikt voor zoete toepassingen

Lees meer...
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
DE-ÖKO-005
Niet-EU
landbouw

Abrikozenpitolie

Koud geperst uit de aromatische kernen van rijpe abrikozen. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Intens aroma en de smaak van amandelen en marsepein.

Koud geperst uit de aromatische kernen van rijpe abrikozen. Dus waardevolle ingrediënten en de smaak  zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Abrikozenpitolie heeft een intensinse geur en smaak van amandelen en marsepein. Het geeft niet alleen snoep, maar ook saladedressings een heerlijke tintje!

Gemiddeld energie en voedingsstoffen inhoud van abrikozenpitolie

condenseren
3700 kJ / 900 kcal
vet
100 g
waarvan verzadigde vetzuren
4,6 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
68 g
MOV
(Omega-3 en omega-6-vetzuren)
27,4 g
koolhydraten
0 g
waarvan suikers
0 g
eiwit
0 g
zout
0 g
 

ingrediënten

Abrikozenpittenolie *
* Uit de biologische landbouw

duurzaamheid

9 maanden

falafel

Voor 4 personen

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten

ingrediënten:

250 g kikkererwten
1 ei
1 ui
2 knoflookteentjes
1 tl bakpoeder
1 tl zout
1 tl karwij
1 tl koriander
1 tl Garam Masala Würzöl
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel citroensap
  zwarte peper
  sesam


van Ölmühle Solling
Frituurolie, garam masala kruiden olie

voorbereiding:
Voorbereiding Was de kikkererwten en 's nachts (12 uur) dekt bediend met water laten weken. Laat ze uitlekken en in ruim water tot 10 min. kok, sluit u een extra 45 min. sudderen. Giet ze af en laat uitlekken.
Kikkererwten met ei en kruiden puree, vorm het deeg in kleine balletjes. Deze rol in sesamzaadjes en bak ze in frituurolie.

Tips: Serveer falafel met yoghurt en pitabroodje.

Tijdbesparende tip: gebruik blik kikkererwten of organische premix.

 


Download dit recept als PDF

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »