Nectar Peche Blanche - Witte perziknektar

Alain Milliat, 1 L

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Aantal: 4

Het sap voor deze perziknectar is uitsluitend afkomstig van de soort Witte Perzik. Deze perziksoort wordt gekenmerkt door een bijzonder intensief aroma en een rijk mondgevoel.

Het verschil tussen "nectar" en sap is dat aan nectar water toegevoegd mag zijn, in dit geval 50%.

 Gemiddelde voedingswaarde per100ml

 

 

 Energie

189 kJ / 45 kcal 

 Vet

0 g 

 - waarvan verzadigde vetzuren

0 g 

 Koolhydraten

11 g 

 - waarvan suiker

10 g 

 Proteïne

0 g 

 Zout

< 0,04 g 



Ingrediënten: puree van witte perzik, water, suiker, citroenzuur, acid ascorbic.
Vruchtbestanddeel minstens 50%

Recept Bellini Cocktail:

Er is nauwelijks een andere stad denkbaar die zozeer een verfijnde cultuur weet te verenigen met verhoogde levensvreugde als Venetië. Geen wonder dat dit ook de geboorteplaats is van tal van geraffineerde cocktails zoals de Bellini. Deze cocktail is bedacht door Giuseppe Cipriani van Harry's Bar die ook de carpaccio heeft uitgevonden.

De cocktail stamt uit 1948 en kwam tegemoet aan de hoge eisem van gasten als Ernest Hemingway en Truman Capote. De combinatie van witte perzik en droge prosecco (van ons mag een Frizante fgelden als een beter keuze - zie het assortiment van Fair Wines) met een scheutje zwartebessensap waaraan de cocktail haar intrigerende kleur ontleent, kreeg vanzelfsprekend aan bijpassende naam; Bellini. Deze renaissanceschilder verwierf bekendheid als een echte meester in kleurgebruik.

Toch is de cocktail goed zelf te maken met:

- 5 cl droge Prosecco of Frizzante
- 4 cl Witte perziknektar
- 1 scheutje Van Nahmen Schwarze Johannisbeere


Alle ingrediënten goed gekoeld mengen en uitschenken in een mooi wijnglas.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »