Mulato, gedroogde chili

Gedroogde hele spaanse peper

Artikelnummer: FOODbazar's Flavours
Aantal: 1
Levertijd: 1 dag

De gedroogde Mulato is een mild-pittige peper met zwartbruine kleur en rokerige smaak. De Mulato is de gedroogde en rijpe variant van de Poblano en is een veel gebruikte peper in de Mexicaanse keuken. De Mulato is een belangrijk ingrediënt in Mexicaanse moles, salsa’s, chilipoeders en sauzen.

De Mulato en Ancho zijn beide gedroogde varianten van de Poblano. Het verschil tussen de beide gedroogde pepers is het oogstmoment. Ancho pepers worden geplukt als ze oogst rijp en rood zijn, terwijl de Mulato pepers nog langer aan de plant rijpen tot ze donker rood zijn en bijna van de plant af vallen. De gedroogde Ancho is iets fruitiger qua smaak in vergelijking met de gedroogde Mulato die een rijpere en rokerige smaak heeft, beide pepers zijn mild heet.

Bereiding
• Maal de gedroogde pepers tot vlokken/flakes of poeder.
• Wel de gedroogde pepers met heet water. Laat ze 15 minuten in heet water weken en snij/hak vervolgens in gewenste grootte.
• Bak de gedroogde pepers in een droge koekenpan op medium warmte voor ongeveer 2 minuten. Dan komen de essentiële oliën vrij en geven ze meer smaak af.

Bewaren/houdbaarheid
Goed afgesloten nog heel lang te bewaren, maar voor de optimale smaak en pittigheid niet langer dan een jaar. Vermijd blootstelling aan licht, door (zon)licht gaan de pepers verkleuren en wordt de smaak minder.

Land van oorsprong
Mexico

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »