MOVIA REBULA 2012

Oranje wijn

Lees meer...
€17,00 Incl. btw
Artikelnummer: Delicroatia
Aantal: 1
Rebula (Ribolla) heeft een lange traditie in de Sloveense kust, bepaalde oenologen beweren zelfs dat het zijn origine heeft in deze regio. Het wordt hier minstens sinds de 13e eeuw geteeld.

De naam Ribolla (in het Italiaans) komt voort uit "ribollire", dit betekent "her-koken". De Bora wind in de kuststreek koelt de kelders voordat de wijn zijn most, rijk aan suikers, in staat is om volledig te fermenteren, de gisting te stoppen, en dan te "her-koken" in het voorjaar.

Onze ribolla heeft een uitnodigende gouden tot amber kleur. De neus is ongelooflijk rijk voor Ribolla, met kruisbessen en zwarte bessen, noten van eiken en dennen. Zeer droog, medium bodied met een vleugje van de tannines en een zout hartig karakter, vol van het leven.  Dit is een hommage aan Ribolla, de oudste variëteit in Brda. Het is uitstekend om nu van te genieten, maar zal groots worden in het volgende decennium tot 2025.

Rebula wordt gekoeld geserveerd op 9 of 10 graden Celsius, bij zeevissen en zoetwater specialiteiten zoals forel of zalm, en oesters.

Average vine age: 
66 years
Cultivation: 
organic
Vinification: 
Late grape harvesting, hand-picked with a short period between the picking and fermentation – 2 hours maximum. Beginning of fermentation in large fermentation tanks with natural yeast picked out from the same grapes harvested during pre-harvesting (5 %). Quiet fermentation is completed in wooden barriques where wine matures on its own lees without decanting. Until it is bottled no sulphur or any other conservation additive is used. Thus the wine has gone through all natural processes and becomes sound and stable naturally, ready to last one lifetime of ours.
Preparation: 
Maturing 18 months in barriques: volume 220 l – French oak
Bottle age: 
Bottles (vol. 0.75 l) are placed on their side for 4 months.
(SO2) total: 
Under 50 mg/l
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »