Mosselen Imperial - ca. 1 kg

Mosselen Imperial - ca. 1 kg

Artikelnummer: Visonline
Aantal: 100

De mossel wordt wel de oester van de armen genoemd. Dat lijkt een rare vergelijking, want oesters worden meestal rauw gegeten en mosselen gekookt, maar volgens Johannes van Dam is er geen enkel bezwaar om dat om te draaien.

U hoeft met mosselen niet te wachten tot de "R" in de maand zit, dat is een sprookje. Alleen van half april tot half juli kunt u beter geen mosselen eten, want dan planten de dieren zich voort en zijn ze nogal mager. De reden dat men vroeger alleen mosselen at als de "R" in de maand zat, had te maken met het ontbreken van goede koelsystemen en voldoende snel transport.


Een klassieke bereiding van mosselen is stomen in wijn met verse groenten. De sortering van Mosselen Imperial is 55-60 stuks per kilo.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »