Malvazija van Kozlovič

2012 – Istrische Malvasia, elegante frisheid,... - wit, licht

Artikelnummer: Vintič
Aantal: 1
Stukprijs: €13,95 / Stuk

In het glas

Zien, ruiken, proeven 
Van dit inheemse Istrische druivenras werd lang aangenomen dat het familie was van de Malvasia uit het Middellandse Zeegebied. Inmiddels weten we dat de twee Malvasia’s weinig gemeen hebben. Van de meeste mediterrane Malvasia wordt zoete wijn geproduceerd, terwijl de Istrische Malvasia graag fris en droog in het glas opduikt. Kenmerkend voor deze Malvasia is de rijke geur van rijpe fruitigheid, subtiel verweven met frisse tonen en een handjevol verse kruiden. Aroma’s van meloen, appels, perziken, abrikozen en bloeiende acacia komen aanwaaien op een verkwikkende zeebries. De smaak is evenwichtig; elegant en fris, maar met de volheid die kenmerkend is voor deze klassieke druif. Wie even wacht met de volgende slok, proeft een ‘bite’ van amandel in de nasmaak.

Lekker bij 
Door de duidelijk aanwezige mineralen combineert deze wijn uitstekend met allerlei visgerechten, zoals witvis, garnalen en andere schaaldieren. Maar de Malvasia laat zich ook graag begeleiden door kip, groenten, sushi en pasta’s met wat lichtere sauzen

Kozlović

“Wijn is geen product. Wijn is een expressie van het terroir en van de mensen die dit bewerken. Wijn is een creatie." (Franko Kozlović) 

Het wijnhuis 
Sommige huwelijken zijn gedoemd te mislukken, andere zijn matches made in heaven. En de beste huwelijken? Dat zijn opvallend vaak huwelijken tussen minder voor de hand liggende partners. De nieuwe Kozlović Winery is een mooi voorbeeld. Dragers van de trouwringen zijn de moderne architectuur en het ongerepte landschap van de Valle vallei. De 1000 jaar oude Momjan citadel die over de smalle vallei uitkijkt, spreekt iedere dag opnieuw zijn zegen uit. ‘Huwelijksmakelaar’ en wijnproducent Franko Kozlović tekende overigens zelf voor het even unieke als harmonieuze ontwerp, waarbij twee derde van het gebouw schuilgaat onder een dak van planten.

De wijnen
Kozlović is een wijnproducent die met één been in de rijke familietraditie staat, maar met het andere been graag wijngrenzen oversteekt. Die mix van traditie en innovatie levert spannende wijnen op die de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen vielen. Voorbeelden zijn de zilveren medaille die Decanter in 2012 toekende aan de Kozlović Akacia 2009 en de bronzen medaille voor zijn Santa Lucia 2009. Van de verfrissende Valle tot de Single Vineyard variëteiten die ‘schreeuwen’ om een mooie kelder; Kozlović creëert smaaksensaties.

Wijnwetenswaardig 
In 2011 werd Kozlović Winery tot de het beste Kroatische wijnhuis uitgeroepen door The Wine Gang, een groep gerenommeerde Britse wijncritici die in totaal 100 wijnhuizen bezocht en beoordeelde.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »