Chorizo vela iberico - 250 gram

dunne Spaanse chorizo

Lees meer...
Artikelnummer: Maktub
Aantal: 8

Chorizo (Spaans) or chouriço (Portugees) is een verzamelnaam voor Iberische worstjes die worden gekenmerkt door het gebruik van gerookt paprikapoeder. Voor goede chorizo wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurdarm.


In Spanje en Portugal wordt naast de geroogde variant de chorizo ook verkocht als verse, gefermenteerde of gerookte worst. De worst wordt ook veel toegepast als smaakmaker in verschillende gerechten en bij bepaalde bereidingen wordt soms een deel van het gehakt vervangen door chorizo.
 
Zoals gezegd is de kenmerkende smaak en de kleur het gevolg van toepassing van Spaans gerookt paprikapoeder (pimentón/pimentão).

Wij zijn gewend chorizo, dun gesneden, bij de borrel te eten, maar in Spanje en Portugal wordt hij vaak gegrild, gebakken, zachtjes gegaard in cider of een sterke drank als aquardiente

Chorizo vela iberico

De basis van deze worst plaatst hem in een klasse apart omdat er vlees voor is gebruikt van dieren die onder de eikenbomen hebben geleefd en die alleen eikeltjes hebben gegeten.

  • Jamones El Chato. “El Chato” Hammen, Dit Spaanse bedrijf staat bekend om zijn kwaliteitsproducten.  Nog in 2014 heeft het bedrijf een prijs in ontvangst mogen nemen voor de beste Jamón Serrano Gran Reserva. Daarnaast bevat het assortiment verschillende soorten Jamones Ibericos (Iberische hammen)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »