Langoustinesaus

Huisgemaakte saus van langoustine (pantsers en poten), 300 ml

Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 14 dagen

EetBeleef is een catering bedrijf dat zich richt op het topsegment van de markt. Ze hadden altijd veel succes met hun sauzen, fonds en soepen van schaaldieren. Deze werden gemaakt van de pantsers en poten van de kreeften, langoustines etc. Oneerbiedig gezegd zou je dat kunnen zien als een vorm van restverwerking, maar het is natuurlijk wel heel loffelijk dat zo verspilling wordt tegengegaan.

Covid-19 had als gevolg dat de vraag naar catering explosief instortte en dus heeft de cateraar gezocht naar een oplossing. Ze wilden blijven doen waar ze goed in waren, maar ze hadden geen restproducten meer omdat er geen kreeften etc werden verwerkt ten behoeve van evenementen en party's.

Verser dan vers

De oplossing bestaat eruit dat ze het basisproduct inkopen en dat blijkt een verbetering. Bij het vissen op kreeft, langoustines en andere schaaldieren is er altijd sprake van nevenschade. Een deel van de vangst is onverkoopbaar en wordt normaliter overboord gezet. Maar van deze incomplete dieren, losse poten, koppen etc. kan je nog best een heel mooie saus, fond of soep maken.

De versheid is ook geen enkel probleem, want het onverkoopbare deel van de vangst wordt door middel van blast chilling ultra snel diepgevroren. Het prettige van deze oplossing is dat de verspilling tot een minimum wordt beperkt.

De sausen zijn absolute topkwaliteit en huisgemaakt. Dat wil zeggen er worden geen trucs toegepast om de smaak op te krikken.

De sauzen en soepen worden diepgevroren geleverd.

Ingrediënten

water, langoustine (55%), room, tomaten, benkel, prei, bleekselderij, witte wijn, zout, maïszetmeel.

Voedingswaarde per 100 ml

energie: 16kJ/38 kcal
vet: 0,87 gr
- waarvan verzadigd: 0,1 gr
koolhydraten: 1,9 gr
- waarvan suiker 5,5 gr
eiwit: 5,3 gr
zout: 2,3 gr

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »