Poulet jaune

Marktklare kip ongeveer 2000 gr (inclusief kop, poten en meeste ingewanden)

Lees meer...
Artikelnummer: Excentials
Stukprijs: €10,68 / Kilogram

Poulet Jaune

De gele kip van Label Rouge heeft een subtiel zoete smaak. Het vlees is doorregen en het vel wordt bij de juiste bereiding mooi krokant. Doordat het vlees zo doorregen is kan de kip in haar eigen vet worden gebraden.

Kip met kop
Wij doen niet aan panklare kippen omdat dit ten koste gaat van de smaak en de houdbaarheid. Na het slechten worden de darmen verwijderd, maar alle overige organen blijven zitten evenals kop en poten. Dit leidt ertoe dat de smaak van de kip ouderwets lekker is en de kip eigenlijk geen saus of iets anders nodig heeft.

Wij vinden het fijn om de kip in stukken te snijden (poten, vleugels, filets) waarna we het restant zacht verhitten in de oven. Het opgevangen vet gebruiken we om de kip in de bereiden, maar het is ook fantastisch voor andere producten, van varken tot groenten, alles wordt er lekkerder van. Na het uitsmelten van het vet gaat het restant in een pan met water om een bouillon van te trekken. Het voordeel van deze werkwijze is dat deze bouillon relatief weinig vet bevat.

Label Rouge is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontstaan als reactie op de ontwikkeling van de intensieve pluimveeproductie in Frankrijk. Deze productiemethode (uniek in de wereld!) respecteert zowel het dierenwelzijn als het milieu. Maar de Label Rouge producten staan voor méér: de unieke productiemethode, het uitgekiende voerprogramma, de selectie van de dieren en de strenge controles geven u de garantie van een eindproduct met superieure kwaliteit. Bovendien waardeert de Dierenbescherming de producten van Label Rouge met 3 Beter Levensterren.

Het pluimvee van Label Rouge onderscheidt zich door 5 belangrijke principes:

1. Rustieke rassen
Het pluimvee bestaat uit rustieke rassen, welke zijn geselecteerd op langzame groei, de geschiktheid voor een houderijsysteem met buiten uitloop en op de kwaliteit van het vlees.

2. Houderij met buitenuitloop
De houderijsystemen hebben een (vrije) buitenuitloop, waardoor de boerenscharrelkippen toegang hebben tot grote begroeide en schaduwrijke weiden (minimaal 2 m2 per kip). 

3. Plantaardig voedsel
Het pluimvee krijgt een 100% plantaardige voeding op basis van minimaal 75% granen, aangevuld met plantaardige eiwitten zoals erwten of soja. 

4. Lange afmestperiode
Een aanzienlijk langere afmestperiode (minimaal 81 dagen), hierdoor is het vlees steviger en smaakvoller. 

5. Voedselveiligheid
De hygiënische en sanitaire omstandigheden worden systematisch gecontroleerd gedurende alle fasen van het productieproces. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »