Worst uit Kranj, Slovenië
Lees meer...Artikelnummer: | Feinkost aus Kroatien |
Levertijd: | direct leverbaar |
Kranjska worst wordt gezien als het nationale gerecht van Slovenië en heeft een beschermde oorsprongsbenaming. De worst wordt in de tweede helft van de negentiende eeuw al genoemd in boeken en andere geschriften. Kranj is zowel en stad als de meest Noordwestelijke regio van Slovenië. Het is ook de regio met de Julische Alpen met als hoogste Sloveense berg de Triglav (2.864 m) en waar de rivier de Sava ontspringt
Ingrediënten/voedingswaarde
Gavrilović
varkensvlees 85%, varkensvet, water, varkenszwoerd, zout, kruiden, dextrose, antioxidant (E300), kruidenextracten, erwtenvezels, maiszetmeel, stabilisatoren (E450), kleurstof (E120), conseveringsmiddel (E520), rook. Kan sporen bevatten van soja, tarwegluten en melk.
per 100 gr
energie: 1325 Kcal/320kcal
vet: 28 gr
-waarvan verzadigd: 11 gr
koolhydraten: 2,0 gr
-waarvan suiker: 2,0 gr
eiwit: 15 gr
zout 2,3 gr
Celske Mesnine
varkensvlees, spek, water, zout, kruiden, aroma, dextrose, stabalisator (E450, E451), antioxidant (E316), conserveringsmiddel (E250)
per 100 gr
energie: 1329 Kcal/311kcal
vet: 27,3 gr
-waarvan verzadigd: 13,4 gr
koolhydraten: 1,5 gr
-waarvan suiker: 0,2 gr
eiwit: 17,2 gr
zout 2,8 gr
Kort bereiden voor gebruik: bakken of grillen
De worst wodt gemaakt van varkensvlees en -vet, zout, knoflook en peper. Voor de worst wordt verder natuurdarm gebruikt en hij wordt heet gerookt m.b.v. beukenhout voor de kenmerkende smaak