Tarwebloem

1 Kg

Artikelnummer: Korenmolen De Regt
Aantal: 4
Tarwe is de meest bekende en meest gebruikte graansoort. Tarwe wordt veel gebruikt in brood en gebak, maar uiteraard ook in pasta. De Nederlandse tarwe is meestal niet geschikt voor brood omdat het klimaat zich hier niet leent voor de zogehjten harde tarwe die we kennen van de pasta, maar die ook voor goed brood onontbeerlijk is.

Dat maakt ook dat Nederland geen brood-, maar een aardappelland is. Brood was van oudsher voorbehouden aan het meer welvarende deel van de bevolking omdat de tarwe voor brood ingevoerd moest worden. Alleen in het zuiden van Zeeland kan harde tarwe worden geteeld.

Tarwe bevat gluten, die zowel zorgen voor de luchtigheid als voor een mooie korst. Hoewel je anders zou denken, is slechts een uiterst miniem deel van de bevolking overgevoelig voor gluten. Gluten komen trouwens ook voor in spelt.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »