KOKOSOLIE

extra vierge kokosolie met een milde kokossmaak

Lees meer...
€1,03 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
  DE-ÖKO-005
Sri Lanka
landbouw

KOKOSOLIE

NATIVE

Extra vierge kokosolie met een milde kokossmaak, eerlijk verhandelde uit ons Naturland project in Sri Lanka. Deze "Virgin Coconut Oil" is speciaal onder autochtone kokosolie omdat deze samen met hun bruine zaadhuid wordt gedrukt uit alle hoeken van de kokosnoot. Het bevat dus waardevoller ingrediënten en wordt gekenmerkt door een bijzonder nootachtige kokosnotenaroma.

Vierge biologische kokosolie, in NATURLAND-kwaliteit.
Dat is alleen maar met ons!

 

De tot nu toe alleen kokosolie met certificering Unie Naturland Fair
en van erkende fair trade.

Voor 10 jaar nu de Ölmühle Solling gewerkt aan de ontwikkeling van hoogwaardige voedingsproducten uit de kokosnoot. In samenwerking met het Coconut Research Institute (CRI) in Sri Lanka, een nieuw en zeer zacht proces voor de productie van virgin kokosolie is ontwikkeld in 2002 uit kokosnoten en vervolgens in september 2004 op de internationale CRI - gepresenteerd aan een breed publiek bijeenkomst in september 2004. Afgekort ook wel de 'Virgin Coconut Oil ", is" VCO "ontstaan en heeft sinds haar succesvolle manier gehandhaafd in onze keukens.


Kokosolie of kokosolie is het ideaal, all-natuurlijke plantaardige vetten voor de warme keuken en de wok. Kokosolie is zeer veelzijdig. De natuurlijke samenstelling maakt het duurzaam en zeer warmtestabiel, wat met kokosolie voorkomt ook de vorming van transvetzuren in frituren, bakken en braden. Omdat het niet spetteren en brandt niet, het is de ideale olie voor braden, bakken en braden. Virgin kokosolie brengt een milde kokos geur en smaak van het eten en verfijnde vegetarische gerechten en culinaire delicatessen met vlees en vis. Het milde, nootachtige smaak typisch van kokosolie goed gaat met veel koud, warm en warm eten en laat ze hoogtepunten in de keuken geworden.

Maar zelfs als alternatief voor boter en margarine is kokosolie is een goede keuze, omdat het bevat (zoals alle plantaardige oliën en vetten) nauwelijks cholesterol. Wie houdt van de milde kokos smaak, die waarschijnlijk beter dan boter of reuzel spreiding met een kokosvet stukje brood krijgt. Met volkoren brood en een snufje zout de kokosnoot Stulle van Renner is bij elke hartige snack.

 

Bij ons was de kokosnoot lang beschouwd als ongezond, want het bevat voornamelijk verzadigde vetzuren. We weten nu echter dat kokosnoten zijn eigenlijk alleen schadelijk bij een val op je hoofd.

De Ölmühle Solling geïnitieerd, ondersteunt en bevordert wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling in de veelzijdige thema's van het dieet met plantaardige oliën en vetten en het gebruik en de effecten op het menselijk organisme. De bevindingen en aanbevelingen in dit geval verkregen zal worden gepubliceerd in vakbladen en serveren een grondige consumentenvoorlichting over het onderwerp VET & OLIE.

Hoewel kokosolie bevat veel verzadigd vet, maar deze zullen de meeste middellange keten vetzuren, zogenaamde MCT (triglyceriden midden). Laurinezuur maakt bijna de helft van de vetzuren uit kokosolie. Daarnaast is ook de meest verteerbare van de verzadigde vetzuren en een nuttige en voedzame deel van de melk.

Omdat kokosolie gewoon niet bevatten alle lichaam heeft vet ingrediënten, moet je over de keuken afgewisseld met olie. Gegeven in onze directory een heel breed scala aan hoogwaardige biologische plantaardige oliën voor iedere smaak en doel aan te passen.

Meer hierover leest u in de paragraaf info

 

Een nog bewonderenswaardige mengeling vertegenwoordigt de kokosolie in combinatie met vers, koud geperste lijnolie (Cocolino) of met pompoen zaad olie (kokosolie pompoen -Aufstrich). Deze 3 heerlijk en goed gezond kokosvet spreads zijn ook te vinden in ons assortiment. Voor een goede reden, hebben we niet verwezen naar de Kokoswürzöle voor de Aziatische en exotische gerechten. In combinatie met een selectie van fijne kruiden en specerijen, zijn we erin geslaagd om verschillende kruiden oliën in kokosolie, die bewonderenswaardig zijn voor gebruik in de Aziatische keuken te produceren. Gewoon om deze kokosnoot lekkernijen te beschrijven voor de fijne keuken moet je water 'monden ...

Meer hierover leest u in het hoofdstuk Kokosolie en Kokoswürzöle en Spreads

Hoe wordt virgin kokosolie / kokosolie geproduceerd?

Virgin kokosolie wordt geproduceerd uit volledig rijpe en oogsten verse kokosnoten bij een bijzonder met complex fabricageproces wordt in meer detail beschreven:

Deze productiemethode verschilt aanzienlijk van de kokosnoot vetten ook commercieel verkrijgbaar. Een eenvoudige onderscheidend kenmerk is dat alleen de hoge-kwaliteit, inheemse kokosolie de biologische label mogen dragen. Solvent-en chemisch geraffineerd kokosnoot vetten contrast dragen geen biologisch label.

Geraffineerde kokosolie worden geëxtraheerd met organische oplosmiddelen (hexaan / benzine) uit copra, geneutraliseerd met natriumhydroxide en behandeld met fosforzuur, bleekaarde en actieve kool, en uiteindelijk ontgeurd en gehard. De natuurlijke vet begeleidende stoffen, met inbegrip van de natuurlijke geur en smaak, vitaminen en fytochemicaliën worden geëlimineerd door het raffinageproces.

Lees meer over Copra:
http://www.kopra.de

http://bethge.freepage.de/kopra.htm


Virgin kokosolie is geraffineerd, gebleekt of geur ontdaan - behoudt de onveranderde natuurlijke textuur en de zuiverheid van de kokosnoot, de typische geur en smaak. Daarom wordt virgin kokosolie ook geroepen "Virgin Coconut Oil" (VCO).

Het belangrijkste voor de hoge en de echte kwaliteit van de inheemse kokosolie processtap is de onmiddellijke verwerking van rijp en vers geoogste kokosnoten! Harvest Verse en rijpe kokosnoten bevatten nog steeds een resterende kokoswater, de shell verlaat het breken en het openen van de teaser en is vaak dronken. Van heerlijke proeverij kokoswater zorgen dat iedereen ooit heeft geprobeerd heeft een kokosnoot gekraakt. Zodra de harde notendop is geopend, moet de witte kokosnoot vlees verwerkt worden zonder vertraging. Wij garanderen dat onze virgin biologische kokosolie heel voorzichtig is gemaakt van volledig rijp en vers geoogste kokosnoten (uit de biologische landbouw / NATURLAND).

Tijdens het verwerkingsproces, de harde buitenschaal van de kokosnoot volledig verwijderd en de moer vlees zorgvuldig verwijderd. Dit is nog steeds zeer zorgvuldig met de hand.

De dunne bruine film die de witte kokosnoot vlees (endosperm) omringt, kan nu worden afgepeld, of anders blijven.

Zal er geschild, dus ga helaas ook veel mineralen, vitaminen en fytochemicaliën (de zogenaamde natuurlijke Fettbegleitsoffe) verloren, dat een niet-verwaarloosbare invloed op de stabiliteit en de smaak van kokosolie hebben. Het is vergelijkbaar met het pellen van een appel, in de schelp van vele vitale stoffen zijn opgenomen, waaraan we veel belang hechten.

De dunne bruine huid rondom de kokosnoot, zo veel rijker is dan algemeen wordt aangenomen, omdat ze natuurlijk polyfenolen met een hoog antioxidant potentie bevatten.

meer te leren over virgin kokosolie uit de hele moer (Whole Kernel)

De volgende stap in de verwerking van rijpe, vers geoogste kokosnoten is het breken en snelle droging van de kokos, hetzij met of zonder dunne, bruine huid rondom de kokosvlees.

Het drogen van verse kokosnoot vlees is noodzakelijk en onontbeerlijk, want het bevat nog steeds veel water. Als men drukt de verse kokosnoten ongedroogd zou Nussbrei verkrijgen van eiwitten, suikers, vetten, mineralen en water, zoals in dit land is bekend als een "coconut" van blikjes. Het vetgehalte in de kokosmelk is zeer hoog (15-25%) en minder verteerbaar voor directe consumptie. Het wordt gebruikt voor het koken of gezoet voor cocktails.

De verse kokosnoot vlees is versnipperd voordat het wordt eerst gedroogd. Daartoe worden maaiers roestvrij edelstaal uitsluitend. Dan gaat het onmiddellijk op dezelfde dag van het drogen. Het watergehalte van de kokosvlees wordt onder de drooginstallatie binnen enkele uren op <5%. een="" specifiek="" droogtemperatuur="" mag="" i="">niet onder dit vallen, omdat de kokosnoot vlees bevat natuurlijke enzymen genaamd lipasen dat in kokosolie kunnen hun ontbindend effect nog later te ontwikkelen, als ze niet worden geïnactiveerd door kort verwarmen. De hydrolyse van vetten met lipase als ongewenst neveneffect is een ernstig probleem in de voedselproductie. Vooral laurinevetten rijke kokos onderwerp snelle hydrolytische bederf. De vrijgekomen vetzuren worden gedetecteerd door hun zeepachtige smaak, zelfs in lage concentraties en onaangenaam. De aldus veroorzaakte bederf van producten valt vooral bij opslag gedurende een lange periode.

Lees meer over lipasen: http://www.ubf-research.com/Aktuelles/lipasen

Een optimaal begeleid drogen voordat u op de kokosolie speelt dus een belangrijke rol weggelegd voor de duurzaamheid en de kwaliteit van de inheemse kokosolie. De droogtemperatuur dient tenminste in het bereik van 60 ° - 80 ° C zijn, omdat anders de lipasen niet geïnactiveerd duurzaam. Bij lagere temperaturen het droogproces te lang is (tenminste 3 dagen of langer), vergelijkbaar met copra zou. De snelle droogproces derhalve onvermijdelijk de productie van nieuw kokosolie.

De moer schelpen van kokosnoten worden incidenteel gebruikt om een uitlaat-vrij warme lucht genereren om de kokosnoten te drogen. In tegenstelling tot het drogen van copra De rookgassen niet in contact met de kokosvlees. De polyaromatische koolwaterstoffen blijven buiten en trek door de schoorsteen uit.

In de nu volgende persen van gedroogde kokos Press technologie speelt een cruciale rol. Zogenaamde spindel of schroef persen worden op grote schaal gebruikt en onderscheiden zich door hun omvang en in hun doorvoercapaciteit. Gedroogde kokosnoot zijn rijk aan vezels (20%) en veroorzaken hoge wrijvingswarmte tijdens de verwerking in een olie pers. Door roterende beweging en hoge druk (tot 100 bar) de kokosolie continu geperst uit de kokosnoot. Kleine persen lage bitsnelheid (minder dan 10 kg / h) veroorzaken minder wrijvingswarmte dan grotere persen. Voor grote persen, kan de temperatuur gemakkelijk boven het indrukken van een temperatuur van 100 ° C. Bij deze hoge temperaturen en vervang de ontoliede pers-cake op oppervlakkige brandwonden, veroorzaken de typische bruine verkleuringen (door caramellisatie van suikers en van de zogenaamde "Maillard reactie"). Als deze verlaagd vetgehalte perskoek vervolgens gemalen tot geraspte kokos, meel kokos, deze hebben vaak een geel-bruine kleur. Deze verkleuring suggereert inderdaad dat dit niet een koude pers te kunnen zijn. Het moet de vraag staan of een dergelijke kokosolie eigenlijk de term "raw food 'verdient?

In het tijdschrift ÖKO-TEST Issue augustus 2012, de volgende aanwijzingen waren over "Fair Trade" onlangs gelezen:
• "Fair trade groeit snel. Dit trekt Wheeler. Maar er zijn zeehonden, die je kunt vertrouwen. "
• "vermoeden wordt bevestigd. Er zijn steeds meer tekenen op de pakketten die er uitzien als label, maar de reclame door de fabrikant zijn ... "

We zijn er trots op dat we na jaren van samenwerking met de plantage boeren in Sri Lanka hebben bouwde een NATURLAND project, dat is indrukwekkend zowel de productie-technologie, alsmede door middel van bijzondere inspanningen in duurzame, ecologische plantage beheer en de nieuwe standaarden in zachte kokosnoot verwerking sets !

We onszelf toestaan van onafhankelijke controle-instanties (DE ECO -005 / IMO) ooit precies gedetailleerde controle te zijn en documenteren van de resultaten open voor onze klanten eerlijkheid, transparantie, regelmatige onafhankelijke controles en audits vast te stellen de geloofwaardigheid en het vertrouwen van de klant in onze producten te versterken.

Meer informatie over onze kokosnoot project in Sri Lanka

onderbouwen toevoeging en beveiligen Onze kokos project in Sri Lanka op lange termijn en duurzaam veilige handelsbetrekkingen, maak veilige banen, trein specialisten voor het werk in de olie-molen en ons steentje bij te dragen aan het feit dat de ingebouwde project Farmer veilig met hun families hun levensonderhoud kunnen hun leefomstandigheden te verbeteren.

Gemiddeld energie en voedingsstoffen inhoud van kokosolie Naturland Fair

condenseren
3700 kJ / 900 kcal
 
vet
100 g
 
waarvan verzadigde vetzuren
92 g
 
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren
6,5 g
 
MOV
(Omega-3 en omega-6-vetzuren)
1,5 g
 
koolhydraten
0 g
 
waarvan suikers
0 g
 
eiwit
0 g
 
zout
0 g
 

ingrediënten

Kokosolie *
* Uit de biologische landbouw

opslag informatie

Tegen licht en donker, maar niet blijven in de koelkast. Na openen snel.

duurzaamheid

15-18 Maanden

Kip met noedels

Voor 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

ingrediënten:

400 g noedel
200 g Kipfilet (of tofu)
1 eetlepel kokosolie
1 ui
  cachou
200 g seizoensgebonden groenten
1 kleine Chinese kool
1 cup kokosmelk
1 tl zout
1 tl bruine suiker
1 tl wijnazijn


van Ölmühle Solling
Garam Masala spice olie, eventueel chili kruiden, kokosolie, Ginger Lemongrass Würzöl

voorbereiding:
Snijd ossenhaas in dunne reepjes en bak met gehakte ui en 1 eetlepel kokosolie in de wok. Geef kleine gehakte groenten met noten voor het vlees. Blus met kokosmelk en laat gedurende 5 minuten (al dente). Breng op smaak met zout, bruine suiker en azijn. Noodles "aldente" koken en meng alles. Serveer zoals gewenst in kokosnoot helft.

Tip: Breng op smaak met gember citroengras kruiden olie, garam masala kruiden olie en eventueel chili kruiden olie.

 


Download dit recept als PDF

Gebakken rijst met garnalen en peper strips
ingrediënten:
200 g garnalen
100g basmatirijst
200 g verse pepers
kokosolie
1 limoen
zout
(Tube) suiker

voorbereiding:
De rijst met kokos olie en zout kruiden en koken. Bak de garnalen in de pan met kokosolie. voeg iets fris limoensap en zout. Ook een snuifje suiker. De reepjes paprika (geen groene pepers) met hen naar de pan en bak met kort. De gekookte rijst ondergaan. Absorberen het Zuiden in de pan en serveer.

Gebruik voor het bakken van de garnalen Kokoswürzöl venkel dille, koriander of kaffir lime: Een bijzondere attractie.

Geserveerd kip met noedels en Chinese kool in coconut
Ingrediënten voor 4 personen:
400 g pasta
200 g kipfilet (of tofu)
1 eetlepel kokosolie
1 ui
cachou
200 g seizoensgroenten
1 kleine Chinese kool
1 kopje kokosmelk
1 theelepel zout
1 tl bruine suiker
1 theelepel wijnazijn
Ginger citroengras Würzöl
Garam Masala spice olie, eventueel Chili Würzl

voorbereiding:
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bak met 1 eetl kokos olie in een wok. Pel de ui, snijd ze in ringen en voeg toe aan de kipfilet. In de hete olie bak tot een lichte tan optreedt. Maak de groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes, snijd de kool in dunne reepjes en voeg de cashewnoten voor het vlees. Blus met kokosmelk en kook minder dan 5 minuten. Breng op smaak met zout, bruine suiker en azijn kruiden en sudderen tot de groenten gaar zijn, maar nog steeds heeft beet. Kook de pasta in licht gezouten water "al dente". uitlekken dan en laat uitlekken in een vergiet. geven pasta om groenten en vlees in de wok en roer voorzichtig. Breng op smaak met gember citroengras kruiden olie en garam masala kruiden olie. Serveer zoals gewenst in uitgeholde kokosnoot helften.

tips:
Voor degenen die het houden van scherpe, nog steeds met een paar druppels chili spice olie motregen.

Bereidingstijd: 45 minuten

Spicy Plantaardige Rice (4 porties)
ingrediënten:
2 eetlepels curry Kokoswürzöl
250 g bruine rijst
750 ml groentebouillon
1 kleine ui
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
wat zout, peper
1 tl suiker
6 eetlepels sojaolie
200 g courgette
200 gram champignons
150g kerstomaatjes
1 bosje basilicum

voorbereiding:

Coconut olie in een pan, voeg rijst toe en bak kort onder roeren en voeg de groentebouillon. sudderen had betrekking op de rijst op laag vuur tot het zacht is (volgens de aanwijzingen op de verpakking). De ui schil, hak, meng het met citroensap, mosterd, zout, peper en suiker. 6 eetlepels sojaolie geleidelijk roeren. Maak de groenten en wassen. Snijd courgette en champignons in dunne plakjes, gehalveerd tomaten. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes. De curry rijst in een kom met de marinade, de groenten en basilicum mix en het seizoen. nog warm Serveer de salade als vegetarische maaltijd of een bijgerecht.

tofu Spread
ingrediënten:
200 gram tofu
1 eetl miso (kruidenpasta uit sojabonen)
2 teentjes knoflook
1 el voedingsgist
2 eetlepels sojaolie
1 eetlepel tijm
1 eetlepel oregano
½ eetlepel hartige
1 theelepel Dijon mosterd

voorbereiding:
Pel de knoflook en hak ze fijn, meng met de overige ingrediënten.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »