Knödelteig Halb & Halb

Gedroogd deeg om knödel (Kartoffel H&H) mee te maken

Lees meer...
Artikelnummer: FOODbazar Classics
Levertijd: 2 dagen

Als het op koken aankomt zijn we streng in de leer en dus rabiaat tegen zakjes en pakjes. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn en we hebben principieel niet veel op met orthodoxie.

Wat we verder ook niet goed kunnen bevatten is de Nederlandbrede afwijzing van knödel. Vandaar dat we de gemaksknödel van Pfanni hebben omarmd. De bereiding bestaat uit de bevrijding van de kookzakjes uit hun doos. Daarna doet u ze in een pan met koud, gezouten water. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten sudderen. Dan met koud water afspoelen en de zakjes voorzichtig open maken.

De regel bevestigende uitzondering

Deze knödelvariant vergt wat meer inspanning, want de knödel moeten zelf worden gevormd. In principe kunt u volstaan met het toevoegen van water, maar van een klant met wortels in Thüringen begrepen we dat ze veel lekkerder worden met door ze te vullen met wat zelfgemaakte croutons. uiteraard mag daar ook wel een gefruit uitje en/of peterselie bij.

Volgens dezelfde onverdachte bron is het maken van Kartoffelknödel Halb & Halb een heidens karwei waar haar moeder indertijd uren mee bezig was. De knödel bestaan namelijk voor de ene helft uit gare aardappel en voor de andere uit rauwe, uitgeperste aardappelen. Voor dat uitpersen gebruikte haar moeder een speciale aardappelpers.  

We hebben drie varianten:

  • Kartoffelknödel halb & halb
  • Semmelknödel der Klassiker
  • Semmelknödel mit Röstzwiebeln
  • Semmelknödel mit Räuchderspeck

De eerste bestaan voor 81% uit aardappelen verder zetmeel en bloem. De semmelknödel zijn gebaseerd op broodjes (semmel) en ei en de semmelknödel met ui bevatten tevens gebakken ui. Elke verpakking bestaat uit zes knödel in een individueel kookzakje.

Het leuke van knödel is dat het een mooie vorm van restverwerking is. Met name voor het omkatten van oud brood. Als u de smaak te pakken heeft en zelf aan de slag wilt met brood, ei en nog veel meer, kijk dan eens naar deze variant van Eetwijzer. Een verdere aanrader is de serviettenknödel.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »