diverse knödelvarianten van Pfanni (Semmel, Kartoffel Halb&Halb, mit Rôstzwiebel, mit Räucherspeck)
Artikelnummer: | FOODbazar Classics |
Levertijd: | 2 dagen |
Als het op koken aankomt zijn we streng in de leer en dus rabiaat tegen zakjes en pakjes. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn en we hebben principieel niet met orthodoxie.
Wat we verder ook niet goed kunnen bevatten is de Nederlandbrede afwijzing van knödel. Vandaar dat we de gemaksknödel van Pfanni hebben omarmd. De bereiding bestaat uit de bevrijding van de kookzakjes uit hun doos. Daarna doet u ze in een pan met koud, gezouten water. Breng aan de kook en laat nog 15 minuten sudderen. Dan met koud water afspoelen en de zakjes voorzichtig open maken.
We hebben drie varianten:
De eerste bestaan voor 81% uit aardappelen verder zetmeel en bloem. De semmelknödel zijn gebaseerd op broodjes (semmel) en ei en de semmelknödel met ui bevatten tevens gebakken ui. Elke verpakking bestaat uit zes knödel in een individueel kookzakje.
Het leuke van knödel is dat het een mooie vorm van restverwerking is. Met name voor het omkatten van oud brood. Als u de smaak te pakken heeft en zelf aan de slag wilt met brood, ei en nog veel meer, kijk dan eens naar deze variant van Eetwijzer. Een verdere aanrader is de serviettenknödel.