20 gram
Lees meer...Artikelnummer: | FOODbazar Classics |
Levertijd: | 14 dagen |
Zoals wel vaker bij exotische ingrediënten ligt de totale verwarring op de loer. Want kerrieblad heeft niet te maken met het overbekende gele poeder. Het is wel een onmisbaar ingrediënt in curry's waarbij het blad fijn meegekookt mag worden. Voor het opdienen moet het er wel uitgevist worden.
De (sub)tropische boom, familie van de wijnruitfamilie, komt uit India en de bladeren worden veel gebruikt in de Zuid-Indiase en Sri-Lankaanse keuken.
Hoewel onze voorkeur uitgaat naar het verse blad, bieden we ook de gedroogde versie aan.
Bewaren & houdbaarheid
Bewaar de verse kruiden in de koelkast. Spoel de bladeren af onder de koude kraan en wikkel ze in enkele velletjes vochtig keukenpapier of een boterhamzakje. Bewaar dit in de groentelade van je koelkast. Op deze manier blijven de kruiden het langste goed, ongeveer 1 week. Het is ook mogelijk om de bladeren in te vriezen of te drogen.