Kalamata Olijven - 300 gr

Artikelnummer: Favorshop
Stukprijs: €3,75 / Stuk

 

Deze olijf stamt af van de Koroneiki olijfboom. De naam Kalamata dankt de olijf aan het gebied van herkomst. De olijf komt van de Koroneiki olijfbomen, die staan in het gecertificeerde gebied rondom de havenstad Kalamata, in het zuidelijke gebied van Griekenland, de Peloponnesos.

De Kalamata olijf is een dikke olijf met een strakke huid. De olijf bevat een grote pit, heeft een kegelachtige vorm en een intens paars-zwarte kleur. De olijf heeft een sterke sappige smaak met een zachte fruitige nasmaak.

De Kalamata olijf wordt met de hand geplukt, hierdoor behoudt de olijf zijn typische smaak en kwaliteit. Aangekomen bij de firma Kanakis wordt de olijf schoongemaakt en gereinigd, hierna wordt de huid van de olijf ingekerfd en het vruchtvlees van de olijf gemarineerd in extra verginee Kanakis olijfolie van de eerste persing. Dit zorgt ervoor dat de krachtige smaak van de olijf goed wordt geaccentueerd door de heerlijke aroma’s.

De Kalamata olijf is een wereldwijd gewaardeerd natuurproduct uit Griekenland. De bekendste olijfvariant met de fijnste smaak, herkenbaar door zijn vorm en kleur.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »