Harar koffiebonen

Harar is de meest bekende koffiesoort ooit één van ’s werelds meest klassieke en begeerde koffie, ook bekend als “The Coffee of Kings”.

Lees meer...
€8,18 Incl. btw
Artikelnummer: Harar Coffee
Levertijd: 1 dag

In het geboorteland van de koffieplant wordt ook vandaag nog een bijzondere plant gekweekt. Harar is de meest bekende koffiesoort ooit één van ’s werelds meest klassieke en begeerde koffie, ook bekend als “The Coffee of Kings”. Koffie uit Harar, één van de hoogst gelegene gebieden überhaupt, wordt in “Shortberry” en “Longberry” onderverdeeld, waarbij de laatste de meest begeerde soort is.

Let op: Op dit moment is onze voorraad van deze type niet biologisch gecertificeerd. In Ethiopische wordt overal de zogenaamde ‘tuinbouwkoffie’ geteeld: de boeren planten de koffie op kleine stukken grond naast hun huizen. De bonen worden op natuurlijke wijze geteeld, zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Reden: hoewel wij het belangrijk vinden dat onze producten duurzaam zijn geproduceerd vinden wij de kwaliteit en de smaak ook belangrijk. Daarom zijn wij soms gedwongen om koffiebonen in te kopen die niet biologisch gecertificeerd zijn.

Koffie: Harar
Land: Ethiopië
Regio: Oostelijke hooglanden
Hoogte: 1700-2000m
Type: Gewassen
Soort: Longberry
Grade: 4 (hoogst mogelijke grade in Harar koffie, grade 1, 2 & 3 bestaan niet in Harar)
Brand-intensiteit: Medium
Kenmerken: Een duidelijk rijpe fruitsmaak met veel cassis.
Voor: Espresso, latte, cappuccino, filter

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »