Fenegriek Wilde Weidekaas (Demeter)

Ambachtelijke boerenkaas, gemaakt van de melk van blaarkoppen (oud Hollands ras, met typische dubbeldoelkoe-kenmerken) die op biologisch-dynamische manier worden gehouden. Aan de kaas, van het type Goudse, is fenegriek toegevoegd en volgens kenners b...

€6,25 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Noorderlicht
Levertijd: 1-2 dagen - Dekaas wordt per bestelling voor u gesneden en klaargemaakt
Stukprijs: €1,40 / Ons

De kaas
Ambachtelijke boerenkaas, gemaakt van de melk van blaarkoppen (oud Hollands ras, met typische dubbeldoelkoe-kenmerken) die op biologisch-dynamische manier worden gehouden. Aan de kaas, van het type Goudse, is fenegriek toegevoegd en volgens kenners is dit de beste van Nederland.

Fenegriek
Van fenegriek worden de zaden en de bladeren gebruikt in de keuken. Deze worden zowel gedroogd als vers gebruikt. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse (curry), de Arabische (gebak en brood) en de Noord-Afrikaanse (vlees en vis) keuken. De Indiase benaming is Methi. Fenegriekzaad is ook een bekend en populair kiemzaad om als kiemgroente op te kweken. Veel natuurvoedingswinkels verkopen zakjes zaad voor die bestemming.

Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, net als komijn.

Waarom niet op voorraad?

Producten die extra zorg vragen als kaas, maar ook brood en bijvoorbeeld oesters, worden door de deelnemer op voorraad gehouden en niet door FOODbazar. Bij kaas speelt dat ze onder specifieke condities moet afrijpen (affineren). Kaasaffinage is een ambacht dat veel ervaring, inzet en zorg vergt. Daarom laten wij de kazen op het laatste moment en naar uw specifieke wensen snijden. De kaas wordt pook gewoon op de ouderwetse manier verpakt en niet in dik plastic gevacumeerd.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »