Extra Vergine Olio di Oliva Antica masseria Barbalace

Superzachte koudgeperste Extra Vergine Olijfolie met extreem lage zuurgraad.

€11,83 Incl. btw
Niet op voorraad
Artikelnummer: Trentanove
Stukprijs: €11,50 / Stuk

Extra Vergine Olio di Oliva Antica masseria Barbalace

Olijfsoort: soort:carolea 90% nocellara10%

Superzachte koudgeperste  Extra Vergine Olijfolie  met extreem lage zuurgraad.
 

Om het predicaat Extra vergine olijfolie te mogen voeren mag de olie een zuurgraag van 0,1 to 0,8 hebben. De Olijfolie van Antica masseria Barbalace had in 2013 een zuurgraad van 0,1 en  een hoog vitamine E- gehalte.


De Extra Vergine olijfolie van Antica Masseria Barbalace wordt al generaties  op  zon rijke heuvels tussen Joppolo en Capo Vaticano  in Calabrië geproduceerd. De producent gebruikt geen pesticiden en kunstmesten  in  zijn olijfgaarden. Doordat de olijfgaarden dicht aan de kust liggen, is het klimaat mild en kunnen de olijven laat in het seizoen (november/december) worden geoogst. Dit gebeurt met de hand en alleen de  geplukte olijven worden tot de olie verwerkt. De olijven die al zijn gevallen laat men liggen want die geven de olie een bittere smaak ren verhogen de zuurgraad. De olijven worden maximaal 2 uur na het plukken verwerkt. Door de grondsoort, het zeeklimaat en de manier waarop de olijven geoogst en verwerkt worden,  krijgt de olijfolie zijn frisse geur en  zoet kruidige smaak en de extreem lage zuurgraad. 


Deze olijfolie heeft een aantal  keer zeer hoge onderscheidingen ontvangen bij nationale Italiaanse olijfolie concours
“Ercole Olivario  en behoord door die onderscheidingen  tot een van de beste Olijfolies van Italië.


Kleur: lgrgn met  warm gele tonen


Geur : fruitig en frise geur die doet denken aan amandel en arisjok


Smaak: licht zoete kruidige smaak
 

Kom proeven in de winkel  www.39trentanove.nl en laat u door de smaak overtuigen of bestel de olie via FOODbazar en wordt thuis verrast door de smaak van deze delicate olijfolie.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »