Druivenpitmeel • 500 gram

ideaal voor muesli's, brood, gebak en desserts

Lees meer...
Artikelnummer: Öhlmühle Solling
Levertijd: 3-5 dagen levertijd

Druivenpitmeel

Druivenpitmeel wordt gemaakt van gedroogde druivenpitten die eerst van al het vruchtvlees zijn ontdaan. Na een eerste persing worden ze gemalen. Het meel bevat nog ongeveer 10% olie, plantaardig eiwit en 40% vezels. De pitten zijn afkomstig van biologische wijnbouwers in zuid-Afrika.

Dit meel is glutenvrij.

Vitaminebommetjes

Volgens een artikel in de Telegraaf (2009) zijn druivenpitten erg goed voor de gezondheid.

Druiven - en dan vooral rode, biologisch geteelde druiven - zijn echte gezondheidsbommetjes. Het vruchtvlees en vooral de druivenvelletjes en pitten bevatten krachtige werkstoffen - anti-oxidanten - die goed zijn voor huid, hart en bloedvaten.

 
 
Foto: DIJKSTRA BV

Druiven hebben ook een detoxifiërende werking. Ze zorgen ervoor dat de gifstoffen in je lichaam weggevoerd worden.

'Druivenpitten zijn krachtige antioxidanten en beschermen het lichaam tegen vroegtijdige veroudering en allerlei andere kwalen,' aldus Michael Altewischer, directeur van Wellness-Hotels-Deutschland.

Het geheim van de druivenpit heet in vakjargon oligomere proanthocyanidinen oftwel OPC – een krachtige antioxidant.

Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer kuuroorden nu ook wijntherapieën opgenomen hebben in hun wellness arrangementen. Niet alleen om te drinken maar ook voor uitwendig gebruik. Denk daarbij aan lichaamsscrubs, peelings, massageolie en wijnbaden.

Keuzestress

Om u in staat te stellen een goed geïnformeerde keuze te maken uit meelalernatieven, de onderstaande overzichtelijke tabellen.

Rangschikking op basis van proteïne

meelsoort energie kJ/Kcal per 100gr vet gr/100gr koolhydraten gr/100gr vezels g/100gr proteïne
g/100gr
mineralen
g/100gr
druivenpit 1047/256 4,4 6,1 - (1,9) 21,3 12,7 0,025
kokos 1297/321 7,0 23,7 - (8,9) 40,8 17,5 0,1
hazelnoot 1700/407 17,0 24,5 - (8,5) 22,7 27,8 0,01
chiazaad 1165/281 6,8 4,5 - (0,5) 44,5 28,3 0,1
hennep 1542/368 9,4 32,0 - (6,9) 20,3 28,7 0,02
sesam 1627/388 11,9 29,4 - (0,5) 21,3 30,4 0,02
lijnzaad 1460/352 13,0 0,1 - (0,0) 43,9 36,8 0,1
walnoot 1673/399 14,8 16,5 - (16,5) 12,5 43,8 0,01
pompoenpit 1652/394 12,3 18,0 - (2,1) 15,1 45,3 0,01
amandel 1749/375 12,0 10,7 - (10,7) 21,4 45,3 0,02

Rangschikking op basis van vezels

meelsoort energie
kJ/Kcal per 100gr
vet gr/100gr koolhydraten gr/100gr vezels g/100gr proteïne
g/100gr
mineralen g/100gr
Walnuss 1673/399 14,8 16,5 - (16,5) 12,5 43,8 0,01
Kürbiskern 1652/394 12,3 18,0 - (2,1) 15,1 45,3 0,01
Hanf 1542/368 9,4 32,0 - (6,9) 20,3 28,7 0,02
Sesam 1627/388 11,9 29,4 - (0,5) 21,3 30,4 0,02
Traubenkern 1047/256 4,4 6,1 - (1,9) 21,3 12,7 0,025
Mandel 1749/375 12,0 10,7 - (10,7) 21,4 45,3 0,02
Haselnuss 1700/407 17,0 24,5 - (8,5) 22,7 27,8 0,01
Kokos 1297/321 7,0 23,7 - (8,9) 40,8 17,5 0,1
Leinsamen 1460/352 13,0 0,1 - (0,0) 43,9 36,8 0,1
Chiasamen 1165/281 6,8 4,5 - (0,5) 44,5 28,3 0,1
 
 
 
 
 
 
 

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »