KARLIC EXTRA VIERGE OLIJFOLIE WITTE TRUFFELSMAAK

KARLIC EXTRA VIERGE OLIJFOLIE WITTE TRUFFELSMAAK - 250 ml

Artikelnummer: FOODbazar Classics
Aantal: 5
Levertijd: 1 dag

Een geweldige aanvulling op wit vlees, vis en alle soorten salades, of je kunt het over truffel- of andere soorten kaas gieten.

Het truffelbedrijf van de familie Karlić uit Paladini bij Buzet (Istrië, Kroatië) is in de vorige eeuw, om precies te zijn, in 1966 opgericht. Het bos van Matovun was toen nog een stuk groter dan vandaag. De witte en zwarte truffels die er werden gevonden weren tot de beste gerekend van heel Istrië. Echter, de rijkste vindplaats bevindt zich momenteel op de bodem van het Butoniga meer.

Radmila Karlić ging al vanaf haar tiende met haar vader Ivan op truffeljacht. Deze passie bleef en vanaf 1994, samen met haar man Goran en later de kinderen is ze via het bedrijf GIR in zijn voetstappen getreden. Daarmee bouwde ze voort op de inspanningen van zowel haar vader Ivan als haar moeder Danica en oom Lucijano.

Met hulp van twaalf honden, waarvan vijf nog in opleiding, wordt dagelijks naar truffels gezocht. Er wordt zonder vast programma gewerkt, maar van belang is dat zowel de honden als hun begeleiders dagelijks in training blijven.

De jarenlange ervaring van de familie op gebied van de truffeljacht is van generatie op generatie overgegaan en resulteerde in de oprichting van GIT d.o.o. (Goran en Radmila) in 1994. Het bedrijf concentreert zich met grote toewijding op de truffeljacht, het aankopen van truffels en de verkoop van truffels zowel in verse als diepgevroren toestand. Daarnaast worden truffels verwerkt en worden producten ontwikkeld die hun weg vinden naar zowel de binnenlandse als buitenlandse markten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »