Côte de Boeuf

€27,76 Incl. btw
+ -
In winkelwagen
Artikelnummer: Ferry Lempers
Stukprijs: €27,00 / Kilogram
Grasgevoerd is een beetje een vreemde benaming, want deze runderen grazen het grootste deel van het jaar zonder enige hulp van buitenaf hun kostje bij elkaar. Als de weilanden te nat en te drassig worden worden ze wel gevoerd, maar dan krijgen ze gras in de vorm van hooi en ingekuild (gefermenteerd) gras.

Kortom, gewoon zoals dat vroeger de gewoonte was. Onbedoeld, want zo deed men het toen nu eenmaal, leidde dat ook tot vlees met een mooiere smaak en een betere structuur. Een koe is geen dier dat is ingesteld op het eten van graan en soja. Haar ingewikkelde spijsverteringskanaal is optimaal ingericht op het verteren van gras. Runderen die overwegend (koolhydraatrijk) graan eten, ontwikkelen een ander soort vet dat bovendien niet in het spierweefsel zit, maar er omheen. Tenslotte is vlees van runderen die weinig bewegen stukken lichter van kleur. Dit geldt ook voor varkens.

Côte de Boeuf sommigen noemen dit 'mannenvlees' maar dat is een beetje onzin. Het is echt vlees voor vleesliefhebber (m/v), wel imosant, met zo'n stuk rib erin. Dat geeft echter wel de extra smaak aan dit deel van de koe dat uit hetzelfde deel komt als de entrecote. Onzr favoriete bereiding? Even mooi bruin aanzetten in een hete pan of boven het vuur en dan heel traag garen op 70 ºC, tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »