Corbari-tomaten op zout water

Kleine tomaatjes ingelegd in zout water
inhoud 520 gr uitlekgewicht 260 gram

Artikelnummer: Trentanove
Stukprijs: €4,95 / Stuk

Corbari-tomaten op zout water

Deze tomaten behgoren tot een van de eerste rassen die in Italië zijn terecht gekomen. Lange tijd zijn ze vergeten, maar sinds een paar jaar worden ze weer 'geteeld'. Die teelt houdt in dat ze een minimum aan zorg krijgen.

De hellingen van de Vesuvius

De ranken worden niet opgebonden, maar klimmen zelf omhoog in wijnranken op de hellingen van de Vesuvius. De percelen worden niet geïrrigeerd en dat alles leidt tot een erg zoete tomaat met een zeer geconcentreerde smaak.

Zelf vinden wij deze tomaat het best tot haar recht in de variant waarbij de tomaten in zout water worden geconserveerd. Daarbij behoudt de smaak het beste haar originele smaak en textuur. Overigens raden wij u aan het watet niet wegte gooien, maar te benutten voor bereidingen. Echte liefhebbers gebruiken het zelfs om hun prosecco een speciale touch te geven.

Ingrediënten

  • Corbari tomaten
  • Water
  • Zout

Voedingswaarde per 100 gram

  • Energie - 88Kjoule
  • Proteïne - 1,3 gram
  • Koolhydraten: 3,0 gram
  • Vet: 0,4 gram
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »